Університет безпеки життєдіяльності купив овочі дорожче на 48% від максимальних цін «Шувару»

05 Листопада 2018

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності 31 жовтня підписав договір з приватним підприємцем Ольгою Пітулою на постачання овочів на 258,6 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили чотири найменування овочів першого та вищого сорту: ріпчасту цибулю та столовий буряк по 15 грн/кг, білоголову капусту – по 16 грн/кг, столову моркву – по 20 грн/кг, які доставлятимуть в університет партіями до кінця 2018 року.

Водночас на гуртовому ринку «Шувар» максимальні ціни на овочі станом на 2 листопада були дешевшими: жовта цибуля – 11 грн/кг, буряк – 8 грн/кг, капуста – 12 грн/кг, морква – 13 грн/кг. Тобто загалом усе можна було придбати за неповних 175 тис. грн.

В інтернет-магазині «Метро» ціни також нижчі: цибуля – по 12,95 грн/кг, буряк – 5,4 грн/кг, капуста – 6,3 грн/кг, морква – 8,9 грн/кг. Тобто за 117 тис. грн можна було замовити усі овочі в потрібній кількості.

Для прикладу, нещодавно лікарня в Стрию замовила ці ж овочі по 6,18-8,4 грн/кг, училище в Самборі – по 10-13,5 грн/кг, лікарня в старому Самборі – по 10-15 грн/кг, лікувально-діагностичний центр у Львові – 4,65-6,5 грн/кг.

Окрім переможця, яка взагалі не зменшувала ціни під час аукціону, участь в торгах також брали приватний підприємець Світлана Войцович і ТОВ «Фуд Постач», чиї первинні пропозиції становили 172,3 тис. грн та 140,4 тис. грн відповідно. Під час аукціону Войцович зменшила вартість товару до 75 тис. грн, а товариство – до 109 тис. грн.

В результаті Світлана Войцович з Перемишлян відмовилася підписувати договір, пропозицію «Фуд Постач» відхилили через відсутність однієї довідки – гарантійного листа про повернення неякісного товару. Тож, договір підписали з найдорожчою пропозицією від Ольги Пітули.

Найчастіше Войцович зустрічається на одних і тих же закупівлях із Ольгою Пітулою або її чоловіком Андрієм Пітулою. Деякі довідки цих підприємців-конкурентів містять ідентичний текст із однаковими помилками, які замовник вимагав у довільній формі, хоча не можна однозначно ствердити, що їх робила одна людина.

Ольга Пітула зареєстрована у Перемишлянах Львівської області, однак всі замовлення отримує від замовників у Львові: Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (майже 1,4 млн грн) та Львівського державного університету внутрішніх справ (0,6 млн грн).