Черкащани з довідками під копірку «розіграли» два тендери на ремонт доріг в Іршавському районі

05 Листопада 2018

Іршавська районна державна адміністрація 29 жовтня підписала два договори вартістю майже 46,6 млн грн на капремонт ділянок двох доріг з ТОВ «Євробуд-Індустрія». Про це стало відомо з сайту публічних закупівель.

За першим договором проведуть капремонт 7,3 км дороги С 070510 Загаття – Климовиця – Івашковиця за 28,7 млн грн (в середньому 3,93 млн грн/км).  Фінансування робіт здійснюватиметься три роки: цьогоріч – лише на 0,7 млн грн, а у 2019-му та 2020-му – по 14 млн грн. Загалом на зарплати передбачено майже 376 тис. грн, прибуток – 59 тис. грн.

Другий підряд – це капремонт 5,1 км дороги Великий Раковець – Заболотне – Вертеп за 17,9 млн грн (в середньому 3,5 млн грн/км). Фінансування цього ремонту також розтягнеться на три роки: цьогоріч планують витратити лише 0,5 млн грн, решта – рівних частинах у 2019-2020 рр. На зарплати піде 182 тис. грн, а прибуток закладено на рівні 30,4 тис. грн.

В обох випадках переможець черкаське ТОВ «Євробуд-Індустрія» змагався з ТОВ «Лиможінвест» (Черкаси), а в першому випадку – ще й з «Мего ЛТД» (Вінниця). «Лиможінвест», яке належить Сергію Колесниченку та Роману Несвіцькому, двічі завантажило не повний пакет документів, причому бракувало як довідок, так і розрахунків витрат, які вимагав замовник.

Проаналізувавши ті довідки, які були в наявності, ми виявили, що «Лиможінвест» і «Євробуд-Індустрія» подають аналогічні документи (із однаковими помилками), які замовник вимагав у довільній формі. У них відрізнялася хіба назва дороги, бо «Лиможінвест» завантажив довідки, які готував для участі в торгах на ремонт іншої дороги.

Наприклад, повністю ідентичним був текст довідок про захист довкілля, про субпідрядників, про банкрутство. А на сканованих довідках про працівників та копій наказів помітний ідентичний дефект на кожній сторінці.

«Лиможінвест» і «Євробуд-Індустрія» зустрічалися разом під час закупівель майже 30 разів.

Власником ТОВ «Євробуд-Індустрія» є Рубік Абрамян, директором – Юлія Геращенко. Компанія отримала підрядів на понад півмільярда гривень, в основному в Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії