Бізнес-партнерка родини колишнього голови Закарпаття Ледиди відремонтує дорогу до села Сюрте за 35 млн грн

11 Жовтня 2018

Комунальне підприємство Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг» 9 жовтня уклало угоду на капітальний ремонт дороги загального користування місцевого значення О 071206 Підгорб – Сюрте з Воловецьким колективним підприємством «Агрошляхбуд» за 34,99 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підприємство відремонтує всю дорогу, яка має протяжність 12,2 км, до кінця 2019 року. Відтак вартість ремонту одного кілометра дороги становитиме 2,87 млн грн.

Участь в торгах взяли п’ять підприємств, а найдешевшою була пропозиція черкаського ТОВ «Лиможінвест», яке пропонувало виконати роботи за 29 млн грн. Проте, їх пропозицію було відхилено через невідповідність тендерній документації. Згідно з протоколом відхилення, підприємство не надало документально підтвердженої інформації про «відповідність кваліфікаційним критеріям, за виключенням копії аналогічного договору».

Наступною за ціною була дорожча на 6 млн грн ціна переможця торгів КП «Агрошляхбуд». Із суми підряду підприємство отримає 179,3 тис. грн прибутку, а на зарплату працівників витратить 331,1 тис. грн. Підготовчі роботи триватимуть у жовтні та листопаді 2018 року та березні-квітні 2019 року.

Засновниками колективного підприємство «Агрошляхбуд» є троє мешканців міста Ужгород Ярина Ковач, Федір Касинець та Ганна Коба.

Ярина Ковач має спільний бізнес з Тетяною Ледидою, дружиною колишнього голови Закарпатської області Олександра Ледиди. Сьогодні Олександр Ледида є головою обласного осередку партії «Опозиційний блок». Його родині, серед іншого, належить підприємство «Комерцконсалт», що надає послуги з постачання теплоенергії, співзасновницею якого є  Ярина Ковач.

З початку поточного року КП «Агрошляхбуд» отримало 28 державних замовлень на загальну суму 373,05 млн грн, всі в Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії