Бізнес-партнери позмагались в аукціоні за чергових 11 мільйонів на площу Петефі в Ужгороді

04 Жовтня 2018

Департамент міського господарства Ужгородської міської ради за результатами відкритих торгів 28 вересня підписав договір з ТОВ «КБК» на додаткові роботи щодо капремонту пішохідної зони площі Шандора Петефі в Ужгороді вартістю понад 10,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, бюджетні призначення на 2018 рік становлять майже 7,2 млн грн, на 2019-ий – 3,65 млн грн. Роботи мають виконати до 1 вересня наступного року. Договірною ціною передбачено витрати на заробітну плату майже 644 тис. грн, прибуток закладено на рівні 122,3 тис. грн. Переможець планує залучати субпідрядника ТОВ «Група підприємств «Новий вік».

Нагадаємо, перший договір на ремонт пішохідної зони площі Ш.Петефі вартістю 5,5 млн грн підписали у березні цього року з тим же ТОВ «КБК». Тоді ж міська влада заявляла про плани завершити ремонт площі до Дня Ужгорода, який святкували 14-16 вересня. В результаті, як свідчить звіт про виконаний договір, компанія виконала робіт лише на 1,65 млн грн.

На даних торгах «КБК» конкурувало з ТОВ «Ужгородське шляхово-будівельне управління 58», чия пропозиція була лише на 52,4 тис. грн дорожчою. Під час аукціону суперники не зменшували свої пропозиції.

ТОВ «Ужгородське шляхово-будівельне управління 58» належить в рівних долях по 20% Володимиру Лозко, Андрію Савіцькому, Юрію Волковинському, Ірині Роговій та Івану Лялику.

Останній також володіє часткою (5%) в ТОВ «Компанія «Асфа-Постач» разом з Ігорем Петриком з Полтавщини (25%), який повністю контролює переможця торгів ТОВ «КБК».

Основним замовником у ТОВ «КБК» виступає саме Ужгородська міськрада, чиї підрозділи підписали з компанією договорів на понад 196 млн грн. Причому у серпні цього року Департамент міського господарства Ужгородської міськради замовив у «КБК» капремонт покриття пл. Ш.Петефі за майже 31 млн грн, а минулоріч у вересні – реконструкцію інженерних мереж на цій же площі вартістю понад 11 млн грн.

«КБК» зареєстровано у Києві, раніше фірму контролював Кирило Москаленко, і вона активно отримувала підряди на Кіровоградщині.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії