Городоцька компанія знову позмагалася з екс-фірмою дружини її власника за реконструкцію дитсадка на 15 млн грн

28 Вересня 2018

Чукв’янська сільська рада 25 вересня підписала договір з ТОВ ВКП «Спортавто» на реконструкцію дитячого садка в с. Чуква Самбірського району за 15,1 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма проведе загально-будівельні роботи, зробить електрику, систему вентиляції, опалення, каналізації, сигналізації тощо. Окрім цього, «Спортавто» поставить в приміщенні меблі, озеленить і освітить територію садка, зробить там дитячий майданчик та заїзд. Усі роботи компанія повинна завершити до грудня 2020 року.

Цього року фірма отримає 282 тис. грн прибутку, а на заробітну плату піде 735 тис. грн.

Єдиним конкурентом «Спортавто» на торгах було ПП «Обрій». Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій, ціна переможця була на 116 тис. грн дешевшою.

Обоє учасників зробили однакові помилки в документах, які замовник вимагав в довільній формі, наприклад, у довідці про захист довкілля.

Так само обидві компанії надали гарантійні листи про дотримання добросовісної конкуренції, в яких також зробили аналогічні помилки.

Редакція «НГ. Львів» не змогла перевірити усі документи учасників, бо фірма «Обрій» подала не всі потрібні довідки на тендер.

Обидві компанії взяли в оренду обладнання в підприємця Оксани Куцик, і його перелік в додатках повністю співпадає.

Ці конкуренти на минулих торгах вказували у своїх відомостях один факс – 0231-43-126, а також, згідно з платформою Dozorro, однаковий номер телефону (0676713933) під час реєстрації в системі.

Компанія «Спортавто» працює на ринку з 1996 року, її юридичне місцерозташування – смт. Великий Любінь (Городоцький район). Засновником та керівником фірми є львів’янин Ігор Слонівський.

Підприємство «Обрій» зареєстроване 1996 року та розташоване в с. Нижні Гаї (Дрогобицький район). Його власником та водночас директором є 27-річний Богдан Рибко. Згідно з даними YouControl, до лютого цього року «Обрій» належав Лідії Слонівській – дружині власника «Спортавто».

Як раніше повідомляли «НГ. Львів», Лідія та Ігор Слонівські є батьками заступника голови Городоцької районної ради Богдана Слонівського. Його дружина, Мар’яна Слонівська, також веде підприємницьку діяльність, за яку минулого року вона отримала майже мільйон гривень.

На торгах фірми зустрічаються вже вп’яте. Цього місяця вони конкурували в тендері на реконструкцію амбулаторії сімейної медицини в с. Ралівка Самбірського району за 4,3 млн грн. Нещодавно «Спортавто» також змагалося на торгах з фірмою «Елегант», яка раніше належала Лідії Слонівській.

Протягом 2017-2018 років підприємство «Обрій» отримало 18 замовлень на 5,8 млн грн, а фірма «Спортавто» − вісім підрядів на 40,4 млн грн (враховуючи поточну закупівлю).