Батьки заступника голови Городоцької райради розіграли тендер на 15 млн в сусідньому Самбірському районі

26 Вересня 2018

Відділ освіти Самбірської РДА уклав угоду на реконструкцію з надбудовою навчально-виховного комплексу в селі Ралівка (Самбірський район) з ТОВ ВКП «Спортавто» за 15,65 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Першу угоду було підписано 13 серпня поточного року. Згідно з нею, вартість робіт становила 15,71 млн грн, але пізніше суму договору зменшили на 65 тис. грн до 15,65 млн грн. Основні роботи з реконструкції будуть здійснені у 2019 році, а до кінця поточного року виконають робіт на 3 млн грн. Після виконання всіх робіт прибуток фірми складе 1,01 млн грн, а на зарплати працівникам витратять 2,6 млн грн.

Єдиним конкурентом «Спортавто» на торгах від самбірських освітян  виступило ТОВ «Елегант», яке запропонувало ціну на 1,5 млн грн дорожчу. Під час аукціону фірми не торгувалися і не знижували ціну.

Власником фірми-переможця є львів’янин Ігор Слонівський. А власницею ТОВ «Елегант» ще до недавно була його дружина Лідія Слонівська.  Сьогодні власником та директором фірми є 34-річний Іван Каблаш, мешканець міста Комарне (Городоцький район). Він є земляком родини Слонівських, адже вони обидвоє походять з цього міста, а Лідія Слонівська досі прописана в Комарно.

Після зміни власності адреса реєстрації фірми «Елегант» не змінилась і вона співпадає з місцем реєстрації фірми «Спортавто» – згідно з даними YouControl, обидві фірми прописані в смт. Великий Любінь, по вул. Січових Стрільців, 6.

Окрім цього, «Спортавто» та «Елегант» використовують одну й ту саму електронну скриньку – ppkomaryk@ukr.net.

Це вже не перший тендер в Самбірському районі, який підприємець Ігор Слонівський розігрує з колишньою фірмою дружини. Як раніше повідомляли «НГ. Львів», на початку серпня поточного року «Спортавто» позмагалось з ПП «Обрій» за реконструкцію приміщення амбулаторії в тому ж селі Ралівка за 4,3 млн грн.

Приватне підприємство «Обрій» також ще не так давно належало Лідії Слонівській, тепер фірмою офіційно володіє 27-річний Богдан Рибко. Контактним телефоном підприємства в ЄДР вказано номер +380676713933.

Але при реєстрації для участі в торгах, цей номер активно використовує також ТОВ «Спортавто» та приватний підприємець Мар’яна Слонівська – невістка Ігоря та Лідії Слонівських.

А чоловік Мар’яни Слонівської є не лише сином успішних підрядників, але й заступником голови Городоцької районної ради. Згідно з його декларацією, його мати та дружина минулого року отримали від підприємницької діяльності 1,92 млн грн на двох (майже порівну).