Фірма тендерних змовників побудує в Сокільниках школу з басейном та ліфтом за 167 млн грн

17 Липня 2018

Сокільницька сільська рада в результаті відкритих торгів 12 липня уклала договір з ТОВ «Вельт-Кепітал» на будівництво загальноосвітньої школи за 166,9 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Це вже не перша спроба Сокільницької сільради провести тендер на будівництво школи. Раніше сільрада оголосила аналогічну закупівлю, однак скасувала процедуру у квітні 2018 року, оскільки оголошення містило помилку в частині вартості предмету закупівлі. Тоді очікувану вартість визначили на рівні 153 млн грн, на нових торгах ціна зросла до 188 млн грн.

Нову триповерхову школу збудують на вулиці Успенській в Сокільниках. Передбачено, що навчальний заклад буде розрахований на 660 учнів. Таким чином вартість одного навчального місця становить 252 тис. грн. Це більш ніж вдвічі дорожче, ніж розрахована Мінрегіонрозвитком середня вартість будівництва шкіл в Україні у 2018 році, яка становить 102,7 тис. грн.

В новій школі побудують басейн, спортивні майданчики зі штучним покриттям та тренажерний майданчик зі всім необхідним обладнанням. В школі також передбачено повноцінну кухню та їдальню. Крім того, встановлять ліфт.

Як пояснив сільський голова Сокільників Тарас Сулимко, наявність ліфта зумовлена новими вимогами до будівництва шкіл, які передбачають необхідність створення умов для пересування осіб з обмеженими можливостями.

Згідно з договірною ціною, витрати переможця торгів на заробітну плату становитимуть 17,8 млн грн, тобто 10,6% від суми контракту, а прибуток – 3,2 млн грн (1,9% відповідно). Роботи планують завершити до кінця 2020 року. За графіком фінансування робіт передбачається, що в 2018 році виконавцю робіт виділять 50 млн грн, а у 2019 році – 116 млн грн.

Крім компанії «Вельт-Кепітал» свої послуги з будівництва школи пропонували ще дві компанії: ТОВ «Мастіг» та компанія «Алке Іншаат Санайе Ве Тіджарет». Першу фірму не допустили до аукціону, оскільки учасник не завантажив банківську гарантію, а друга компанія в результаті акціону запропонувала ціну на 50 тис. грн дорожчу, ніж переможець.

ТОВ «Вельт-кепітал» зареєстроване у 2016 році у Львові, а його власником є Тетяна Павленко. Фірма неодноразово фігурувала у матеріалах «НГ. Львів», зокрема, вона двічі імітували торги з пов’язаною фірмою: на ремонт вул. Арктичної у Брюховичах вартістю 3 млн грн та приміщення колишнього Російського культурного центру за 6 млн грн. З початку року підприємство підписало 19 договорів на 209 млн грн.