Сокільницька сільрада вибірково зауважує помилки в учасників тендеру на облаштування парку за майже 7 млн грн

04 Червня 2018

Сокільницька сільська рада 31 травня підписала договір з ТОВ «Вельт Капітал» на капітальний ремонт парку Небесної сотні в центрі селища за 6,6 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, на території в межах вулиць І. Франка – Д. Галицького фірма зробить пішохідні доріжки, автостоянку, покриття для дитячих майданчиків. Як розповів журналістам сайту ZAXID.NET сільський голова Сокільників Тарас Сулимко, парк облаштують на території торфовища площею 4,5 га, довкола водойми, яку за його словами, нещодавно очистили від каналізаційних стоків.

Тут влаштують альтанки та озеленять територію – висадять близько 500 кущів і дерев та побудують зелений лабіринт. Усі роботи планують завершити до грудня 2018 року. Згідно з кошторисом, фірма отримає 45 тис. грн прибутку, а на заробітну плату піде 501 тис. грн.

Участь в торгах, окрім переможця, взяли також ТОВ «Грантспецбуд ЛТД», ТОВ «БК Захід Нео Буд» та ТОВ «Аутстафінгова компанія «Трудові ресурси».

Під час аукціону найнижчу ціну запропонувала фірма «Грантспецбуд ЛТД», однак її пропозицію відхили через «подання документації у форматі RAR, а не PDF», як вимагалося в тендерній документації. Крім того, згідно з рішенням тендерного комітету, у документах фірми були відсутні декілька довідок, зокрема, про прострочену кредитну заборгованість, та була неналежно оформлена довідка про працівників. Наступним переможцем, згідно з ціновою пропозицією, стала компанія «БК Захід Нео Буд», яку також відхилили через відсутність дипломів деяких працівників.

Відтак перемогу в закупівлі отримала фірма «Вельт Капітал». При цьому компанія надала сім документів «у форматі» RAR (заархівовані файли), а не PDF, як вимагав тендерний комітет, та два документи «у форматі ZIP» (заархівовані файли), у яких міститься декілька сканованих копій одного документу. Окрім цього, «Вельт Капітал» не надала дипломів заступника директора та ще восьми працівників.

Тобто, фактично, помилки в документації були такими самими як і в ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД». Попри це їх пропозицію відхилено не було.

ТОВ «Вельт Капітал» працює на ринку з 2016 року, його юридичне місцерозташування – м. Львів. Власницею та водночас керівником компанії є Тетяна Павленко. «Вельт Капітал» вже не вперше співпрацює з замовником – протягом 2017-2018 років вони підписали 7 договорів на загальну суму 10,7 млн грн.