Львівська обласна клінічна лікарня замовила два ангіографи за 49 мільйонів для інших медзакладів

18 Травня 2018

Львівська обласна клінічна лікарня 15 травня підписала договір на постачання двох ангріографічних систем Optima IGS 330 вартістю 49,3 млн грн з ТОВ «Протек Солюшнз Україна». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Вартість одного ангіографа становитиме 24,65 млн грн, в ціну входить транспортування до місця, визначеного замовником. У листопаді 2017 року такий же ангіограф фірма-переможець пропонувала для Дніпра та Івано-Франківська по 22,93 млн грн та 23,2 млн грн відповідно. Утім 7 травня Інститут серця замовив у них такий же ангіограф по 24,65 млн грн, що відповідає ціні для Львова.

Участь у торгах брало лише два учасника. Окрім переможця, – ще ТОВ «Астріум» з пропозицією в 49,9 млн грн, яка під час аукціону була зменшена до 49,65 млн грн. Переможець «Протек Солюшнз Україна» під час аукціону «впав» на 0,5 млн грн.

Згідно з договором, переможець повинен доставити ангіографи вже цьогоріч. Розрахуватись за медобладнання лікарня повинна протягом 30 днів з дня отримання ангіографів та документів. Місцем поставки вказано вул. Чернігівську, 7 у Львові, що співпадає з адресою лікарні.

У відділенні судинної хірургії Львівської обласної клінічної лікарні ангіограф не працює вже місяць. Однак ще до результатів торгів стало відомо про те, що ангіографи працюватимуть в інших медичних закладах.

Так, один із ангіографів працюватиме в Дрогобичі, у терапевтичному корпусі міської лікарні. Цю інформацію ZAXID.NET повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. Розмістити ангіограф у Дрогобичі їм порекомендувало Міністерство охорони здоров’я в межах програми децентралізації медицини. Другий ангіограф працюватиме у Львівському обласному кардіологічному центрі.

ТОВ «Протек Солюшнз Україна» засноване «Протек Солюшнз К/С» (Данія), кінцевими бенефіціарними власниками зазначено те ж «Протек Солюшнз К/С» та 45-річного киянина Кірпенка Федора Павловича. Він також володіє ТОВ «Інтегрейтед медікал груп».