Пов’язані компанії другий раз за тиждень «розпиляли» 3,2 млн грн від «Львіввугілля»

17 Травня 2018

Державне підприємство «Львіввугілля» 16 травня підписало договір з ТОВ  «Компанія Гелікон» на закупівлю скребкового ланцюга вартістю 3,2 млн грн. Інформація про це була опублікована на сайті Prozorro.

Крім переможця, участь у торгах взяло лише ТОВ «НВФ Органічні технології» з пропозицією дорожчою на 2 тис. грн. Обидва учасника не знижували цін під час аукціону. При цьому другий учасник не завантажив жодного документу, окрім цінової пропозиції.

За таким самим сценарієм відбулись і торги 8 травня від «Львіввугілля», коли державне підприємство закуповувало інші запчастини. Як повідомляли «НГ. Львів», тоді «Компанія Гелікон» уклала угоду на постачання запчастин до конвеєрів вартістю 1,9 млн грн.

Ланцюг моделі СП 202 з ланками розміру 18 × 64 мм та довжиною 1600 метрів придбали з другого разу. Раніше, у квітні, ДП «Львіввугілля» намагалось придбати ланцюг, але торги відмінили, оскільки участь у тендері взяв всього один учасник – ТОВ «Виробниче об’єднання Ковельсільмаш», яке є виробником даних запчастин. Фірма пропонувала продати його на 25 тис. грн дешевше.

А «Компанія Гелікон», яка стала переможцем цього разу, продає також запчастини цього виробничого об’єднання. Що більш, обидві компанії, і продавець, і виробник, зареєстровані за однією адресою, на вулиці Варшавська, 1 у місті Ковель.

Обидві компанії контролює одна особа – 55% статутного капіталу «Гелікону» належить харківській ТОВ «Компанія з управління активами «Форвард», що в свою чергу належить Іллі Кошкіну, його сину Дмитру Кошкіну, Крапівянській Анжелі (інколи в реєстрі Крапивянська) та ще одній підконтрольній Кошкінам компанії ТОВ «Юпітер».

Також Іллі Кошкіну через компанію з управління активами «Форвард» належить 99,9% фірми ТОВ «Компанія Авіста», якій у свою чергу належить 99,77% статутного капіталу «Ковельсільмашу».

Не випадковим є і конкурент на торгах. Власниками ТОВ «НВФ Органічні технології» є Наталія Назаренко (20%) та Дар’я Чуб (80%). Остання є керівником ТОВ «Варант», де бенефіціарними власниками є Ілля Кошкін та Анжела Крапивянська.