Інспектор «Львівської митниці» забув задекларувати, що живе в будинку тещі поблизу Львова

06 Квітня 2018

Головний державний інспектор відділу митного оформлення «Малехів» Львівської митниці Назар Михайлик не вказує в електронних деклараціях факт користування чужим будинком в селі Сокільники біля Львова. Про це стало відомо з даних реєстру декларацій НАЗК та Єдиного державного реєстру судових рішень.

Про факт проживання в будинку «Наші гроші. Львів» стало відомо з вироку суду від 27 березня цього року. Назара Михайлика обвинувачували за ч. 1 ст. 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). У документі вказано, що у березні 2015 року в будинку в селі Сокільники на вулиці Княгині Ольги, в якому він проживає разом зі своєю сім’єю, було проведено обшук, під час якого у сейфі виявлено набої. Ці боєприпаси були виготовлені саморобним способом і були придатні до стрільби з короткоствольної вогнепальної зброї.

Обшук проводили в рамках іншого кримінального провадження, пошук за номером якого в судреєстрі не видав жодних результатів. Водночас суд виправдав Назара Михайлика, оскільки про те, що вказані набої є боєприпасами, а не набоями з гумовими кулями, йому стало відомо лише під час досудового слідства. Набої подарували його на ювілей в 2008 році.

У своїх електронних деклараціях за 2016 та 2017 роки Назар Михайлик вказує, що зареєстрований в  Роздолі, однак фактично проживає в Сокільниках. Водночас у розділі «Об’єкти нерухомості» не вказує ні квартири, ні будинку. Нагадаємо, що декларанти зобов’язані також вказувати чуже майно, яким фактично користуються.

Адреса будинку в Сокільниках вказана і в держреєстрі як адреса дружини Назара Михайлика – Наталії. Вона є засновником ПП «Луїза», яке нині перебуває в стані припинення. Видом діяльності «Луїзи» зазначено «роздрібну торгівлю фруктами й овочами в спеціалізованих магазинах».

Будинок, адреса якого вказана у вироку та реєстрі компаній, має площу 355,5 кв. м і належить Хтей Стефанії Дмитрівні, 1958 року народження. Ймовірно, це мати дружини Назара Михайлика, бо дівоче прізвище Наталій Михайлів – Хтей.