Екс-заступник директора Буського лісгоспу через суд зняв арешт на свій будинок та землю

05 Квітня 2018

Буський районний суд Львівської області 28 березня зняв арешт з житлового будинку та земельної ділянки в Ходорові, що належать колишньому заступнику директора Буського лісгоспу Роману Дудичу. Про це стало відомо з ухвали суду, опублікованої в Єдиному державному реєстрі судових рішень 2 квітня.

Будинок на 243,3 кв. м, ділянку площею 513,3 кв. м та гараж на 24,7 кв. м арештували у серпні минулого року у рамках кримінального провадження №42016140000000143 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна), ч.ч.1, 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

Обвинувальний акт щодо Дудича надійшов до суду у серпні 2017 року. Вироку у справі ще не має.

Під час розгляду справи Роман Дудич подав клопотання про зняття арешту з майна. За словами обвинуваченого, сума завданих збитків, яка вказана в клопотанні про накладення арешту і врахована судом при прийнятті рішення, є набагато більшою, ніж сума, яка в результаті зазначена в обвинувальному акті і цивільному позові.

Так, під час прийняття ухвали про арешт мова йшла про 1,8 млн грн шкоди. А тепер – лише про 228 тис. грн.

Сторона захисту запропонувала залишити під арештом гараж, а з будинку та землі його зняти, надавши суду «моніторинг витягів про орієнтовну вартість гаража». Згідно з ним, гараж коштує більше, ніж 228 тис. грн.

Суд вирішив, що вартість арештованого майна перевищує суму заявленого позову. А тому зняв арешт на будинок та землю, і залишив під арештом лише гараж у Львові площею 24,7 кв. м.

В електронній декларації Романа Дудича, яку він подав перед звільненням, вказано, що його дружина Любов Дудич володіє ще одним будинком і нежитловим приміщенням у Миколаєві та кількома ділянками. Його заробітна плата в 2016 році становила загалом майже 232 тис. грн.