Мер Трускавця отримав в подарунок будинок та землю за 1,6 млн грн від 69-річної мешканки міста

01 Березня 2018

Мешканка Трускавця 69-річна Юлія Янковська подарувала мерові цього міста Андрієві Кульчинському будинок та дві земельні ділянки, загальна вартість яких становить 1,6 млн грн. Про це стало відомо з повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, розміщеному на сайті НАЗК 24 січня 2018 року. Вперше про це повідомив трускавецький сайт «Джерела Трускавця».

Згідно з декларацією, Андрій Кульчинський отримав від Юлії Янковської подарунок у негрошовій формі: житловий будинок площею 171,3 кв. м оцінили у 964,95 тис. грн, а земельні ділянки площею 0,09 га та 0,02 га – у 539,57 тис. грн та 124,21 тис. грн відповідно.

Приблизні межі ділянок мера Трускавця та новопридбаний будинок

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Юлія Янковська підписала договір дарування 19 січня 2018 року. Згідно з ним, вона подарувала будинок Андрієві Кульчинському, але з правом безстрокового користування ним (сервітутом). Договір сервітуту розповсюджується лише на житло, але не на земельні ділянки.

Юлія Янковська людина непублічна. Який стосунок вона має до міського голови Кульчинського – невідомо. Вона є однією з 178 співвласників ТОВ «Трускавецькурорт-Каштан». Основний вид діяльності товариства – надання лікарських послуг. Співвласницею цього підприємства є також Марта Аксентійчук, вдова Богдана Аксентійчука, відомого у Трускавці лікаря та першого директора ЗАТ «Трускавецькурорт».

Крім новопридбаного нерухомого майна, Андрій Кульчинський також володіє земельною ділянкою площею 0,25 га в селі Бистриця-Гірська (Дрогобицький район), а його дружина Наталія Кульчинська – ділянкою в селі Станиля (Дрогобицький район) та квартирою в Трускавці. Крім того, Кульчинська володіє недобудованим офісом в Трускавці площею 368,80 кв. м.

P.S.Пізніше в коментарі виданню Zaxid.net Андрій Кульчинський повідомив, що Юлія Янковська є двоюрідною сестрою його матері. Вона є бездітною, тому вирішила подарувати йому це майно.