Старосамбірське ДП «Галсільлісу» примирилось з бухгалтеркою, яка допомогла екс-директорові привласнити майже 200 тис. грн

28 Лютого 2018

Самбірський міськрайонний суд Львівської області затвердив угоду про примирення, укладену між представником Самбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс» та колишньою головною бухгалтеркою підприємства Оксаною Гавриляк.

Її обвинувачували в тому, що обіймаючи посаду головного бухгалтера «Галсільлісу» у період із 22 січня 2013 по 2 лютого 2015 року вона допомогла директорові підприємства, а на той момент це був Степан Куць, заволодіти грошовими коштами підприємства. Протягом зазначеного періоду Гавриляк підписувала видаткові касові ордери про видачу готівки з каси підприємства на загальну суму 353,1 тис. грн. З цих коштів колишній директор підприємства привласнив 173,43 тис. грн.

Суд затвердив угоду, оскільки обвинувачена повністю визнала свою вину, а представники «Галсільлісу» не заперечували проти угоди. Сторони також погодились на призначене покарання, а це позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права обіймати посади, пов’язані із розпорядженням бюджетними коштами строком 1 рік. І відразу була застосована ст. 75 ККУ, за якою Оксану Гавриляк звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Угода також передбачає, що «Галсільліс» не заявлятиме проти Гавриляк жодного цивільного позову, оскільки вона лише сприяла заволодінню коштами підприємства, але не отримувала їх сама.

Разом з тим, Гавриляк та Степан Куць є фігурантами іншого кримінального провадження, що було відкрите 20 лютого 2017 року головним управлінням Національної поліції у Львівській області. За версією слідства, службові особи ДП шляхом зловживання службовим становищем протягом 2011-2015 років привласнили кошти даного підприємства у великих розмірах.

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк більше десяти років, відтак, розгляд в суді повинен здійснюватися колегією у складі трьох суддів. В Старосамбірському суді немає трьох суддів, тому справу перенаправили у Турківський районний суд Львівської області, де вона була зареєстрована 21 лютого 2018 року. Коли відбудеться розгляд наразі невідомо.