Керівник фермерського господарства випускатиме в Солонці повноколірну газету «Вісник» коштом бюджету

16 Лютого 2018

Солонківська сільська рада 6 лютого підписала договір на послуги з випуску сільської газети «Вісник» тиражем в 5 тисяч примірників за 60 тис. грн з приватним підприємцем Тетяною Яремчук. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Як свідчить кошторис, на папір та друк витратять половину всіх коштів – 30 тис. грн. На другому місці за витратами – написання інформаційних матеріалів, 11 тис. грн. Ще 4 тис. грн піде на збір інформації, коректуру та літературне редагування – 4 тис. грн, фотороботу та обробку фото – 3 тис. грн, дизайн – 4 тис. грн, верстку – 2 тис. грн, складання плану номеру – ще 1 тис. грн.

Головний бухгалтер Солонківської сільради Уляна Мадяр повідомила, що за 60 тис. грн газета вийде лише двічі. За її словами, газета буде повноколірна, форматом А3 і матиме чотири сторінки.

Тетяна Яремчук, яка випускатиме газету, зареєструвалась підприємцем у 2002 році. Окрім цієї угоди, жодних замовлень не отримувала, свідчать дані Prozorro, де замовники зобов’язані публікувати всі договори вартістю понад 50 тис. грн.

Окрім як виданням періодики, вона займається також змішаним сільським господарством, торгівлею зерном, живими тваринами, комп’ютерами. Вони керує фермерським господарством «Соломея», де їй належить третина в «статутнику», та підприємством «Ракурс» благодійного фонду «Медіа-Захід» Олександра та Олени Карасів, що займається виданням книг.

Також з сайту «solonka.org.ua» відомо, що газета «Вісник» вже виходила в Солонці з 1 січня 2007 року і її головним редактором була Тетяна Яремчук. Так, у 2010 році повідомлялось, що газета вийшла вже 25 разів. Тоді тираж становив 1 тис. примірників.

«Розповсюджу­ється сільське видання безкоштовно. І ще одне: газета «Вісник» ніколи б не побачила світ без особистого сприяння голови Солонківської сільської ради Віталія Ткачука та небайдужих солончан», – йдеться в повідомленні редактора.

З цих та інших текстів газети випливає, що газета дуже компліментарна для сільського голови Віталія Ткачука. Наприклад: «Віталія Ткачука у Солонці знають добре – представляти його немає потреби, адже тут його дім, тут ростуть його діти, тут працює. А відколи був обраний на посаду сільського голови, свою наснагу і завзяття віддає рідній землі, ініціюючи багато нового і корисного. Він – людина діла».