Улюблений підрядник «Львівобленерго» побудує підстанцію на вулиці Під Голоском за 240 млн грн

06 Лютого 2018

ПАТ «Львівобленерго» за результатами відкритих торгів уклало угоду на будівництво електропідстанції для черги будинків на вулиці Під Голоском за 240 млн грн з львівським управлінням ПАТ «Електро». Про це повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

Підстанцію побудують до кінця 2020 року для електропостачання житлових будинків ЛКП «Рембуд». Витрати підприємства на заробітну плату працівникам дорівнюватимуть 5,5 млн грн, а прибуток 500 тис. грн, що становить 2,3% та 0,2% від суми контракту.

Участь в торгах, окрім переможця ПАТ «Електро», взяло дочірнє підприємство «Житомирська механізована колона» ПАТ «Київсільелектро» з пропозицією на 19 млн грн дорожчою. Також документи на участь у торгах подавало ТОВ «Техностар». Проте його пропозицію відхилили через те, що учасник не надав документи, що підтверджують кваліфікацію працівників та аналогічні договори, які б відповідали вимогам тендерної документації.

Нагадаємо, на цій вулиці ЛКП «Рембуд» будує будинки для учасників АТО та сімей загиблих. Заплановано побудувати три будинки, з яких один 6-ти поверховий на 53 квартири уже зведено. На сьогодні на будівництво черги будинків, підключення їх до комунікацій та створення інфраструктури вже укладено угод на 37,3 млн грн.

Львівське управління ПАТ «Електро» є основним підрядником ПАТ «Львівобленерго» і з 2017 року отримало від львівських енергетиків замовлень на 558 млн грн. Фірма  заснована ПАТ «Електро», якою володіють 5 компаній та 452 фізичних особи.

Найбільшим акціонером ПАТ «Електро» є ТОВ «Електро-Закарпаття»(11,5%) Як вже писали «НГ. Львів»,  ці дві фірми неодноразово розігрували торги від «Львівобленерго».  Наприклад, у березні ці компанії вдавали конкуренцію на закупівлі з реконструкції повітряних ліній у селі Волосянка за 7 млн грн.