На тендері з моніторингу звалищних газів переможець конкурував з фірмою, яка будує спортмайданчики

02 Лютого 2018

Львівське комунальне підприємство «Збиранка» в результаті відкритих торгів підписало договір з ТОВ «Науково-виробнича фірма “Інгаз”» на 2,45 млн грн за послуги з моніторингу концентрації газу. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти компанія проведе моніторинг концентрації метану та інших звалищних газів на Львівському полігоні твердих побутових відходів, що знаходиться в селі Великі Грибовичі. За технічним завданням, роботи виконуватимуться в чотири етапи: будівельно-монтажні роботи з облаштування карти свердловин, первинні заміри на стадії буріння, відбір проб впродовж кожного місяця та аналіз і прогнозування відповідних показників.

Єдиним конкурентом у торгах для переможця стало ТОВ «Спортивна компанія “Люксон спорт”». Його пропозиція була навіть дешевшою і становила 2,37 млн грн, але тендерний комітет дискваліфікував цю заявку, оскільки учасник не завантажив жодного документа. Таким чином, не можна було підтвердити спроможність заявника виконати роботи. Проте цієї заявки виявилось досить, щоб торги виявились успішними, оскільки за законом «Про публічні закупівлі» на торгах повинно бути не менше двох учасників, в іншому випадку закупівлю відмінять.

ТОВ «Спортивна компанія “Люксон спорт”» зареєстрована у 2016 році на Харківщині, а її власником є Олександр Удовенко. За КВЕДом основним видом діяльності фірми є торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах. Протягом 2017 року компанія одержала 16 держпідрядів на більш ніж 27 млн грн. Переважно замовлення стосувались будівництва чи реконструкції спортивних майданчиків.

У коментарі «НГ. Львів» у «Люксон спорт» повідомили, що їм не вдалось завантажити документи через збій системи. Раніше робіт пов’язаних з моніторингом рівня метану не виконували і вирішили спробувати себе вперше. Проте, навіть якби компанії вдалось завантажити докумети її, цілком ймовірно, все одно б відхилили, оскільки однією з умов була наявність попереднього досвіду.

ТОВ «НВФ «Інгаз» зареєстровано в Києві, ним спільно володіють Станіслав Кубенко та Вікторія П‘ятничко. Раніше компанія участі у держзакупівлях не брала.