ЛОДА розмістила білборди в стилістиці партії БПП безкоштовно – як соціальну рекламу

31 Січня 2018

Львівська обласна державна адміністрація не платила за розміщення інформаційних білбордів «Львівщина лідер у будівництві доріг», чиє оформлення копіює рекламу Блоку Петра Порошенка. Про це стало відомо з відповіді ЛОДА на запит редакції «Наші гроші. Львів».

«Розміщення інформаційних бордів здійснювалося на безоплатній основі, в рамках партнерської співпраці з власниками площин, як інформаційні матеріали, що несуть соціальний характер», – йдеться у відповіді за підписом т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ольги Березюк.

Нагадаємо, ЛОДА запустила інформаційну компанію, присвячену донесенню основних минулорічних досягнень області. Втім оформлення рекламних бордів співпадає зі стилістикою політичної реклами «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», очільником обласного осередку якого був голова ЛОДА Олег Синютка.

“Соціальна” реклама ЛОДА (фото Дмитра Фігуна)

Приклад реклами БПП (колаж руху Чесно)

Загалом по області розміщено 20 таких білбордів, в основному на трасах чи виїздах на них, а також в деяких містах області: Буську, Жидачеві, Яворові, Бродах.

В ЛОДА стверджують, що їх рекламна кампанія не має нічого спільного з політикою. Т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ольга Березюк раніше у коментарі  ZAXID.NET ствердила, що дизайнер розробив макет реклами на свій розсуд.

В адміністрації проігнорували наше прохання надати копію завдання для дизайнера, однак написали, що виконавцем виготовлення цієї «соціальної» реклами є ТОВ «Формат Захід», яке отримає за свої послуги 5700 грн. Водночас в цій фірмі «НГ. Львів» розказали, що лише надавали послуги друку, отримавши готовий макет реклами від ЛОДА.

Начальник відділу інформації та поліграфії ЛОДА Володимир Трач у телефонній розмові сказав «НГ. Львів», що макет реклами виготовив безкоштовно його знайомий дизайнер, який не працює в структурі ЛОДА. Його ім’я та телефон Трач назвати відмовився.

За його словами, борди виготовлено в червоно-чорних тонах на білому фоні, оскільки «така гама є однією з найкращих для візуального сприйняття інформаційного повідомлення в осінньо-зимовий період часу». Окрім того, було кілька варіантів макету, виготовлених дизайнером, серед яких він обрав саме той, що і був зреалізований. Начальник відділу пообіцяв надіслати всі варіанти макету на електронну пошту, однак так і не зробив цього.