Дитяча лікарня купує хліб в депутата дорожче, ніж аналогічні установи в області

24 Січня 2018

Комунальна міська дитяча клінічна лікарня 22 січня уклала договір з ТОВ «Галицька здоба» на закупівлю хлібобулочних виробів. Сума контракту становить 176 тис. грн. Про це повідомляється на порталі електронних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 246 тис. грн, а крім переможця участь у торгах взяло ПАТ «Концерн хлібопром» і ПАТ «Теремно хліб». Пропозиція першого учасника була найдешевшою — 149 тис. грн. Проте її відхилили, оскільки учасник не надав копію якісного посвідчення та протоколу випробувань зразків продукції на один із запропонованих товарів.

Отож, за ці кошти переможець поставлятиме лікарні пшеничний хліб вищого гатунку та паски за 11,46 та 12,21 грн за кілограм відповідно (раніше ми помилково вказали, що за штуку). Маса хлібобулочних виробів 650 та 150 грам.

Така вартість хліба є вищою, ніж загалом в останніх закупівлях Львівської області. Наприклад відділ освіти Бродівської районної державної адміністрації купує цей товар за 9,25 грн/кг. Проте, це далеко не найнижча ціна. Відділ освіти Перемишлянської райдержадміністрації та комунальна 4-а міська лікарня Львова уклали угоди, за якими хліб їм постачатимуть за 8,5 і 8 грн за кілограм. Водночас такий хліб у Судовій Вишні замовляли по 14,4 грн/кг.

ТОВ «Галицька здоба» належить братам Палідовичам: Роману та Назарові (по 10%). Решта (80%) належить ТОВ «Укренерго», яке в свою чергу записане на колишнього депутата Львівської облради попереднього скликання Тараса Керницького та його дружину Олену Керницьку.