АМКУ оштрафував за змову фірми екс-оперуповноваженого Залізничної райвідділу міліції «Плис» та «Плас»

06 Листопада 2017

Антимонопольний комітет оштрафував підприємства «Плис» та «Плас» за змову на тендері з облаштування громадського простору на вул. Миколайчука у Львові. Адміністративна колегія львівського відділення АМКУ виявила, що подані учасниками тендеру документи настільки схожі між собою, що свідчать про змову підприємств та наклала штраф у розмірі 68 тис. грн з кожного підприємства. Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на рішення колегії львівського відділення АМКУ.

Нагадаємо, як раніше повідомляли «НГ.Львів», у вересні 2016 року Шевченківська адміністрація підписала угоду з ПП «Плис» на облаштування громадського простору на території району за 2,8 млн грн.  Участь у торгах тоді взяли лише два підприємства – «Плис» та «Плас».

Засновницею фірми-переможця «Плис» була зазначена львів’янка Юлія Мальцева, а засновницею фірми «Плас» – 25-річна Наталія Білас, рідний брат якої Олег Білас є чоловіком Мальцевої. Він також відомий тим, що в минулому був старшим оперуповноваженим карного розшуку лінійного відділення в аеропорту Залізничного райвідділу міліції.

Сьогодні власником ПП «Плас» є Володимир Дида. Зміна відбулась лише у березні 2017 року.

На момент торгів, фірми були пов’язані не лише родинними зв’язками. Як з’ясували інспектори АМКУ в процесі перевірки документів, поданих на торги, частина з них готувалися в один день або навіть однією людиною. Наприклад, довідки з реєстру осіб, які вчинили корупційні порушення, від імені обидвох підприємств отримала одна людина; у запитах на отримання довідок з МВС про непритягнення до кримінальної відповідальності спільним є номер телефону, хоч особи вказані різні; довідки з банку про стан позичкової заборгованості підприємства отримали одночасно (час збігається до секунд). Загалом у Антимонопольному комітеті виявили 19 фактів, що вказують на змову цих підприємств.

Представники підприємств не визнали порушень і юристи фірми ще можуть оскаржити рішення АМКУ про накладання штрафу.