Мерії вдалось повернути ще одне приміщення зі списку «афери століття»

27 Жовтня 2017

Господарський суд Львівської області скасував запис про державну реєстрацію на нежитлове приміщення площею 175,7 кв. м на вулиці Замкова, 9 у Львові, яке було вилучено з комунальної власності внаслідок шахрайських дій. Про це стало відомо з рішення суду, розміщеного в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив позов Львівської місцевої прокуратура №2 в інтересах Львівської міської ради про витребування нежитлового приміщення з чужого незаконного володіння. Судом також скасовано запис про державну реєстрацію права власності ПП «K.P.O.K.-7» на це приміщення на Замковій.

Згідно з матеріалами справи, право власності було зареєстровано 13 листопада 2016 року ПП «Гот» на підставі розпорядження Галицької районної адміністрації № 201 від 12.03.2001. Проте, за даними прокуратури, такого розпорядження не існувало. Вже 19 листопада 2016 року ПП «Грот» продало новому власнику – ПП «K.P.O.K.-7». Такий швидкий продаж був необхідним для того, щоб «створити» так званого добросовісного набувача майна. Проте прокуратурі вдалось довести, що добросовісного набування майна не було, оскільки ПП «K.P.O.K.-7» придбало приміщення в «особи, яка не мала права відчужувати це майно».

Власником ПП «Грот», яке на даний момент вже має іншу назву – ПП «ТМ Тріада», є Артем Шпота, якого затримували як підозрюваного в рамках кримінального провадження про незаконне відчуження комунального майна. У червні поточного року він вийшов під заставу у 240 тис. грн.

Власником ПП «K.P.O.K.-7» є Олег Рогоцький, який є одним з основних фігурантів «афери століття», але який наразі не фігурує серед підозрюваних у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, у листопаді минулого року спеціалісти управління комунальної власності ЛМР виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб – львівських підприємців Ірину Сандул та Людмилу Малькову. «НГ. Львів» детально писали про схему, за якою було здійснено відчуження міського майна.

Після відкриття кримінального провадження на частину приміщень було накладено арешт. Зокрема, на нежитлове приміщенеян ан вулиці Замковій, 9.