Знайомі фірми «розпиляли» майже мільйон на закупівлі для львівського аеропорту

17 Жовтня 2017

ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» 12 жовтня уклало угоду  з ТОВ «Ді Ар Енерджи Груп» на суму 986 тис. грн. Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Придбали 30 тонн гранульованого протиожеледного реагенту на основі форміату натрію для усунення зледеніння на злітних смугах по 32,88 грн/кг. Варто зазначити, що така ціна є значно вищою, ніж в середньому на торгах. Наприклад, у березні ця ж компанія на торгах від аеропорту «Бориспіль» пропонувала аналогічний товар за 26,6 грн/кг, тобто на 23% дешевше.

Конкуренцію на торгах переможцю склало ТОВ «Ді Ар Груп» з пропозицією на 3,6 тис. грн дорожчою (0,3%), що дорівнювало очікуваній вартості закупівлі. Компанії не знижували цін протягом аукціону.

Цікавим є те, що компанії із схожими назвами мають ще багато спільного. Зокрема, фірми розташовані за однією адресою: м. Київ вулиця Драгоманова 31-б.

Крім того, власник «Ді Ар Груп» Денис Ржавський був серед засновників фірми-переможця ТОВ «Ді Ар Енерджи Груп», яка зараз належить Сергію Єжову.

Засновники ТОВ «Ді ар енерджи груп»

Ця компанія протягом 2017 року отримала три замовлення на загальну суму 15,1 млн грн.

P.S. У червні 2023 року Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Ді Ар Енерджи Груп» і ТОВ «Ді Ар Груп» на 1,1 млн грн за цю змову на торгах «Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького».

АМКУ оштрафував на 1,1 млн грн виявлених НГЛ шість років тому змовників