Фірми з орбіти керівництва «Львівобленерго» змінила власника та отримала 1,5 млн грн на переоснащення ліній

26 Вересня 2017

ПрАТ «Львівобленерго» 22 вересня 2017 року уклало угоду на роботи з технічного переоснащення ліній з ТОВ «Львівенергоавтоматика» на 1,5 млн грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма здійснить переоснащення ліній КЛ-0,4-10кВ для стандартного приєднання електроустановок споживачів до електричних мереж ПрАТ «Львівобленерго». Всі роботи будуть виконані до кінця 2017 року.

Ще у травні 2017 року ТОВ «Львівенергоавтоматика» належала 33-річній львів’янці Марії Мацевко. Сьогодні власником записано 32-річного Володимира Ліщинського який раніше був зазначений як директор підприємства. Тобто, він є номінальним директором та власником фірми. Додатковим доказом цього є те, що лише два роки тому Ліщинський шукав роботу інженера-електрика з посадовим окладом у 8 тис. грн.

ТОВ «Львівенергоавтоматика» є одним з підприємств афільованих з ТОП-менеджментом ПрАТ «Львівобленерго».

В розслідуванні «Велика родина «Львівобленерго», в якому «НГ.Львів» аналізували розподіл коштів підприємства, ми виявили, що 70% з понад півмільярда гривень на потреби підприємства (переоснащення, модернізацію обладнання тощо) розподіли між собою чотири бізнес-групи, напряму чи опосередковано пов’язані з топ-менеджерами акціонерного товариства.

Ми виділили чотири бізнес-групи, одна з яких належала Марії Мацевко. Крім «Львівенергоавтоматики», це ще дві фірми з дуже схожими назвами – «Львівелектромережпроект», «Львівенергомережпроект». З квітня 2016 по травень 2017 року ці три підприємства отримали понад 100 контрактів від «Львівобленерго» на загальну суму 21,18 млн грн.

Цікаво, що ТОВ «Львівелектромережпроект», за даними Youcontrol кілька днів тому також змінило власника – тепер це 33-річна Ірина Гофер, уродженка села Великі Передримихи (Жовківський район).