Пам’ятку архітектури національного значення Поморянський замок реставрують за 8 млн грн

20 Вересня 2017

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації 13 вересня уклав договір з колективним підприємством “Центр комплекс” Львівської обласної асоціації інвалідів на виконання першочергових аварійно-відновлювальних робіт та реставрації замку-палацу в смт. Поморяни (Золочівський район). Сума договору становить 8,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

Згідно з технічним завданням, переможець очистить будівлю від дерев та кущів, укріпить фундамент, змурує зруйновані стіни, встановить тимчасові кріплення для віконних прорізів та залатає дах. Наразі замок знаходиться в аварійному та напівзруйнованому стані, збережено лише два двоповерхові корпуси та кругла кутова вежа.

Сучасний вигляд замку

Крім цієї фірми участь у торгах брали: ПП «Думна», ПП «Промтехімпекс» та ТОВ «Вест білдінг груп». Первинна (9,8 млн грн) та остаточна (8,2 млн грн) пропозиції КП «Центр комплекс» була найдешевшими. Ціна робіт є майже на 21% нижчою, ніж очікувана вартість. Згідно з розрахунковою ціною, витрати фірми на зарплату працівникам складуть 1,4 млн грн (17% від суми), а прибуток — 130 тис. грн (1,5%).

Колективне підприємство «Центр комплекс» належить Львівській обласній асоціації інвалідів Всеукраїнській організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

ПП «Думна» зареєстроване у Львові, а його одноосібним власником є Михайло Васильців.  Зараз кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Вест білдінг груп» є Наталя Тимрук-Середа, проте раніше фірма належала Світлані Гринкевич, Василині Пулик та Олені Сапізі, остання — дочка начальника Національної академії сухопутних військ Павла Ткачука.

Приватне підприємство «Промтехімпекс» належить Дмитру Романенку. Це друга участь компанії у публічних закупівлях. Раніше фірма отримала підряд на майже 200 тис. грн на ремонт котлів від «Львівської залізниці».