«Львівтеплоенерго» замовило без конкурсу проектну документацію для будівництва сміттєпереробного заводу за майже 5 млн грн

22 Червня 2017

Львівське міське КП «Львівтеплоенерго» 20 червня підписало договір з ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство “Котлоенергопроект”» вартістю майже 4,95 млн грн на розробку проектної документації для будівництва сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тис. тонн на рік. Про це повідомляється на сайті закупівель Prozorro.

Протягом трьох днів з дати підписання договору фірма отримає 30% авансу. Розробка проекту коштуватиме майже 1,17 млн грн, розробка робочої документації – 3,78 млн грн. Роботи мають закінчити до 29 грудня.

Згідно з кошторисом на проектні роботи, на ділянці окрім заводу механізованої переробки ТПВ будуть насосна станція установок пожежогасіння, адміністративно-побутовий корпус, станції нейтралізації стічних вод, закрита двотрансформаторна підстанція, майданчики складування торфу і компосту, гараж, склади.

Закупівлю провели без конкурсу, оскільки не перевищено поріг в 5 млн грн. Нагадаємо, 28 квітня 2017 року виконком ЛМР вніс зміни до рішення «Про здійснення електронних закупівель у м.Львові», зазначивши, що воно «не застосовується для закупівель товарів, робіт та послуг до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання». Тобто такі замовники, як ЛМКП «Львівводоканал», ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЛКП «Львівелектротранс» можуть закуповувати товари і послуги до 1 млн грн, а роботи до 5  млн грн без проведення закупівель в системі Prozorro.

ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство “Котлоенергопроект”» зареєстроване в Харкові у 2002 році. Згідно з даними YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками є четверо харків’ян: Євген Бірбасов, Анатолій Лихольот, Володимир Ліфшиць та Олександр Пугач. Володимир Ліфшиць володіє найбільшою кількістю акцій – 76%, свідчить звіт SMIDA станом на кінець 2016 року. Разом перераховані вище особи володіють ТОВ «Екоті» і ТОВ «Теплотехніка».

Нагадаємо, техніко-економічного обгрунтування для будівництва сміттєпереробного комплексу для ЛМКП «Львівтеплоенерго» коштувало 490 тис. грн. Замовлення отримало також харківське ПАТ «Важпромавтоматика».