ЛОДА витратить майже 9 млн грн на запобігання надзвичайним ситуаціям в Сільці внаслідок діяльності компанії Королевської

02 Червня 2017

Департамент паливо-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА замовив Колективному підприємству «Центр комплекс» виконання робіт, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації у селі Сілець Сокальського району через породний відвал ПАТ «Львівська вугільна компанія» за 8,49 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Породні відвали з’являються внаслідок підземної розробки родовищ корисних копалин. Перелік невідкладних робіт включає розчистку водовідвідної канави в підніжжі відвалу, влаштування захисного шару із суміші глин та породи, з використанням штучних ізоляційних матеріалів. Також підрядник зобов’язаний обробити об’єкт антипірогеном та нанести торкрет.

Згідно з графіком робіт, підряд мають виконати протягом червня-липня 2017 року.

Вартість перелічених робіт, обсяг прибутку, супутніх витрат, а також коштів на покриття адміністративних та додаткових витрат, не прописані позиційно. Відомо лише загальну вартість підряду – 8,49 млн грн.

Виконуватиме роботи колективне підприємство «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України”.

За даними YouControl, протягом 2015-2016 років «Центр комплекс» отримав держпідрядів на загальну суму 77,3 млн грн. З початку 2017 року сумарна вартість отриманих замовлень від бюджетників становить 11,61 млн грн.

Нагадаємо, станом на кінець 2016 року, акціонерами ПАТ «Львівська вугільна компанія» є ТОВ «Іфорас» (23%), ТОВ «Вантажно-транспортне управління» (22%), ТОВ «Асп трейд груп» (16%). Ще 37% акцій належать державі.

Згадані приватні фірми відносяться до сфери впливу народного депутата від партії «Опозиційний блок» Наталії Королевської. З моменту заснування до 2016 року юридично знаходились у Луганську, проте у 2016 році перенесені до Києва. Нині усі три фірми зареєстровані за однією адресою – на вул. Тєрьохіна, 8-а.

Як раніше повідомляли «Наші гроші», у 2004-2006 роках до складу засновників кількох луганських компаній, які тоді володіли акціями ВАТ «Львівська вугільна компанія», входив Юрій Солод, чоловік Королевської. Нині він, як і Королевська, є нардепом від «Опозиційного блоку».

Додамо, у серпні 2015 року щодо «Львівської вугільної компанії» порушено справу про банкрутство за позовом ПАТ «Альфа-банк». Суд апеляційної інстанції залишив первинне рішення суду без змін. Натомість, ВГСУ, розглянувши касаційну скаргу представника ПАТ «Львівська вугільна компанія» ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ухвалу госпсуду Львівської області від серпня 2015 скасував та передав справу на повторний розгляд в іншому складі суду.

Також, повідомляли «НГ», у жовтні 2016 Печерський райсуд м. Києва надав тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи ПАТ «Львівська вугільна компанія» прокурорам і слідчим Генеральної прокуратури. Однак, інформація щодо подальшого перебігу подій досудового розслідування у судовому реєстрі відсутня.