Нардеп від «Самопомочі» продав «Онуру» 7,59 га землі в cелі біля Львова

10 Травня 2017

Народний депутат Олег Лаврик продав ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» нерухомості на 74,18 млн грн. Про це свідчать повідомлення про суттєві зміни, опубліковані депутатом на сайті НАЗК 4 і 5 травня цього року.

Згідно з повідомленнями, депутат Олег Лаврик отримав дохід від продажу нерухомого майна у розмірі  40 млн грн, 14,18 млн грн та 20 млн грн. При цьому Лаврик не зазначив, які об’єкти нерухомості продав приватній фірмі.

Разом з тим, з реєстру речових прав на нерухоме майно відомо, що ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» 5 травня зареєструвало право власності на земельну ділянку під Львовом загальною площею 7,59 га.

Водночас, депутат Олег Лаврик у декларації за 2016 рік  прописав право власності на низку земельних ділянок на території Солонківської сільради поблизу Львова, левову частину яких скупив у мешканців села протягом 2005-2012 років.

Продаж цих ділянок «Онуру» сторони обумовили ще у 2016, коли депутат отримав забезпечувальний платіж розміром 7,9 млн грн. Якщо додати даний платіж до сум, зазначених у повідомленнях про суттєві зміни, то загалом земля обійшлась фірмі в понад 82 млн грн (приблизно 108 тис. грн за «сотку»).

Як стало відомо з кадастрової карти, у січні 2017 року депутат об’єднав наділи в єдину ділянку загальною площею 7,59 га, яку і продав «Онуру». Земля розташована на території села Солонка, поблизу стадіону «Арена Львів».

Додамо, після продажу 7,59 га, у Солонці в депутата залишилось ще 72 «сотки» землі.

Місцерозташування проданих земельних ділянок загальною площею 7,59 га

Нагадаємо, народний депутат від «Самопомочі» Олег Лаврик є акціонером ПАТ АКБ «Львів» та ПАТ «Південьзахіделектромережбуд». Останнє протягом 2010-2016 років отримало держзамовлень на загальну суму 31,98 млн грн.

Разом з Олегом Яровим Лаврик володіє свідоцтвом про право власності на знак «Polis24», під яким діє сервіс онлайн-страхування Поліс24. Електронна адреса компанії, polis24@expertbrok.com, прив’язана до ТОВ «Страховий брокер “Експерт”» (колишня назва ТОВ «Підприємство “Прилад”», прямим власником якого свого часу був депутат Лаврик).

За даними SMIDA, дружина депутата Наталія Лаврик є членом наглядової ради та з 2014 року – акціонером ПАТ ЛАП «Агротранссервiс» (17,22%). Роком раніше контролером цієї ж кількості акцій числився сам депутат. Двома іншими власниками крупних пакетів є Тетяна Каданіна (20,74%) та ТОВ «Балтік фінанс груп» колишнього позаштатного радника Андрія Садового Тараса Брунця (28,03%). Місцем реєстрації «Балтік фінанс груп» раніше був будинок 42 на вулиці Сахарова у Львові, де юридично знаходиться ПП «Об’єднання “Самопоміч”».

Наталія Лаврик працює в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Львівській області. Сам фонд очолює її батько Орест Климкович. Брат Наталії Лаврик, Євген Климкович, раніше був начальником управління комунальної власності Львівської міськради.