Два комунальні підприємства Львова імітували конкуренцію на торгах департаменту ЛМР

05 Квітня 2017

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради за результатами торгів замовив послуги з автотранспортних перевезень для службових поїздок в ЛКП «Збиранка» на 279,2 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

У департаменті орендували автомобілі Toyota Corolla та ГАС- 3310 з водіями на 1667 та 988 годин відповідно.

Закупівлю проводили за двома лотами, в обидвох до участі у аукціоні зголосилися двоє учасників ЛКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Збиранка», які не знижували свої цінові пропозиції. Різниця пропозицій між «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Збиранка» становила всього 120,12 грн і 156,55 грн. Перемогло у двох лотах дешевше ЛКП «Збиранка».

Фактично обидва комунальні підприємстві засновані Львівською міської радою. Згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі», учасники торгів, де один і той же засновник володіє 25% і більше статутного капіталу, є пов‘язаними особами. Окрім того, замовник є засновником одного з ЛКП. Однак враховуючи, що це допорогова закупівля (кожен лот до 200 тис. грн), то під цю норму закону не потрапляє.

У 2016 році послуги таксі департаменту також надавало ЛКП «Збиранка».

Нагадаємо, АМКУ у 2015 році оштрафував два львівські КП «Ратуша-Сервіс» та «Старий Львів» за змову на торгах з прибирання будівель виконавчого комітету Львівської міської ради..