Спіймана на тендерній змові депутатська фірма отримає півмільйона за реконструкцію поліклініки в Бориславі

09 Березня 2017

Центральна міська лікарня Борислава 6 березня замовила МКП «Мажор» роботи з реконструкції приміщень поліклініки під стаціонарне відділення на 50 ліжок вартістю 500 тис. грн. Угоду укладено за результатами переговорної, тобто неконкурентної, процедури закупівлі. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про приміщення поліклініки на вулиці Куліша, 41а у Бориславі, реконструкцію якого мають завершити до кінця 2017 року. Згідно з умовами договору, вартість підряду визначається динамічною ціною, тобто, може бути скоригована у ході роботи. Розмір попередньої оплати становить 150 тис. грн – на придбання матеріалів.

Засновниками МКП «Мажор» в рівних долях є Віктор Тюска та Олександр Зварич.

Тюска є депутатом від «Самопомочі» у Дрогобицькій міській раді, а Зварич був депутатом шостого скликання Бориславської міськради від ПП «Фронт змін».

За даними аналітичної платформи YouControl, торік фірма отримала 2 держпідряди загальною вартістю 350 тис. грн. Відомо також, що у 2014 році загальна вартість виконаних для бюджетників замовлень становила 15,5 млн, у 2013 – 3,5 млн грн, у 2012 – 2,8 млн грн. Зокрема, у 2014 році за результатами відкритих торгів фірма отримала підряд щодо каналізування району вул. Котляревської Східницької селищної ради вартістю понад 7,2 млн грн.

У грудні 2015 року Львівське обласне територіальне відділення АМКУ зафіксувало спотворення результатів цих торгів, в результаті чого оштрафувало МКП «Мажор» та ДочП «БУ №45» ВАТ «Прикарпатбуд» на 4 тис. та 2 тис. грн відповідно.