Після матеріалу «Наші гроші. Львів» судитимуть директора дочірнього підприємства «Галсільлісу»

01 Березня 2017

Управління захисту економіки у Львівській області склало протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, на директора Дрогобицького дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільлісу» Богдана Захарка, який протягом 2015-2016 років в умовах конфлікту інтересів уклав договори підряду на проведення лісозаготівельних робіт з приватним підприємством, до складу засновників якого він входив.

Перевірку ініціювала Прокуратура Львівської області після публікації «Наші гроші. Львів» під назвою «Керівник Дрогобицького «Галсільлісу» замовив послуг на 450 тисяч у своєї фірми».

Нагадаємо, Дрогобицьке дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП «Галсільліс» у жовтні та грудні 2016 року підписало шість договорів на загальну суму понад 450 тис. грн з ПП «Рінь» на послуги в сфері лісництва. Власниками фірми є троє осіб, зокрема 60% належить Богдану Захаркові, керівнику Дрогобицького дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс».

Окрім того, адреса ПП «Рінь» та Дрогобицького дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс» співпадає – смт. Підбуж, вул. Галицька, 8.

Згідно з повідомленням прес-служби Прокуратури Львівської області, протоколи скеровано на розгляд у Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області. Крім того, законність укладення вказаних договорів підряду та виплати коштів з рахунку дочірнього лісогосподарського підприємства перевіряється в межах досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.364 ККУ ( зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).