Сколівські комунальники купили паливо у фірми, яку АМКУ звинуватив у змові на торгах

28 Лютого 2017

КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» 20 лютого уклало з ТОВ «Поділлянафтозбут» договір на закупівлю палива вартістю 45 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель «Prozorro».

Лише 7 лютого 2017 року адміністративна колегія львівського відділення АМКУ визнала винним ТОВ «Поділлянафтозбут» та ПП «ОККО-Бізнес Контракт» винними у спотворенні результатів торгів Міжнародного аеропорту “Львів”. Йшлося про закупівлю палива вартістю 2,9 млн грн, де взяли участь обидві фірми.

Як встановили представники АМКУ, учасники торгів оформили низку ідентичних довідок, надали одні і ті ж сертифікати відповідності на паливо, а також подали довідки з одного банку. Крім того, у колегії зафіксували, що одним із найбільших постачальників «Поділлянафтозбут» у 2014-2016 роках було ПП «ОККО-Бізнес Контракт» Віталія Антонова.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції «ОККО-Бізнес Контракт» отримало 68 тис. грн штрафу, а «Поділлянафтозбут» – 50 тис. грн.

ТОВ «Поділлянафтозбут» з пропискою у Вінниці зареєстроване влітку 2015 року. Заснували фірму два мешканці Львова – Вадим Вишневський (90%) та Олег Башак (10%).

За інформацією головного управління пенсійного фонду у Львівській області, Вадим Вишневський протягом майже трьох років працював у «Концерн Галнафтогаз», а Олег Башак з січня 2012 по червень 2015 року отримував заробітну плату у ПАТ «Концерн Хлібром», який належить ПАТ «Концерн Галнафтогаз», що входить в «Універсальну інвестиційну групу» Віталія Антонова.