Нардеп Тарас Козак отримав у подарунок Audi A8

13 Грудня 2016

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак 9 грудня цього року став власником автомобіля Audi A8 вартістю 2 млн грн. Згідно з повідомленням про суттєві зміни, яке він оприлюднив в Єдиному держреєстрі декларацій, автомобіль подарував його брат Богдан Козак.

hift

Раніше 44-річний Тарас Козак автомобіля не мав, вказано в його е-декларації за 2015 рік. Він декларував два будинки: площею 330 кв. м у Сокільниках поблизу Львова, який є його власністю, та площею понад 600 кв. м у Києві, який орендує у ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», кінцевим бенефіціарним власником якого є Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

Також він задекларував ділянку та незавершене будівництво, годинники Rolex, Patek Philippe, Breguet, Audemars Piguet, дві пари запонок з діамантами.

ob14

Тарас Козак

Нагадаємо, Тарас Козак більшість свого свідомого життя провів на різних посадах в Державній податковій адміністрації (1993-2003 рр.) та Державній митній службі України (2003-2010 рр.). Зокрема, він був першим заступник голови ДПА у Львівській області, заступником голови Державної митної служби України. У 2010 році став депутатом Львівської облради, у 2014 році – народним депутатом.

Дарувальник автомобіля Богдан Козак є співвласником низки юридичних осіб, зокрема, ТОВ «Озеро» (готельно-відпочинковий комплекс «Наварія Нова»), ТОВ «Галицьке перехрестя» (однойменний ринок у Львові), ТОВ «Експонент», ТОВ «Керамбуд», ТОВ «Укрінвестлімітед», ТОВ «Західекспертспецбуд» (в останніх чотирьох партнером виступає брат Віктора Медведчука Сергій) та інших.

Згідно з реєстром МВС, Богданові Козакові належить три автомобіля: Audi A8, Toyota Land Cruiser 200, Land Rover Range Rover.

34567890

Автомобілі брата Тараса Козака (дані реєстру МВС)

Щодо кількості юридичних осіб, то нардеп Тарас Козак не відстає від брата. Він є кінцевим бенефіціарним власником «Turul Investments Limited» (Кіпр), «Hakail Limited» (Кіпр), «Revelon Investments LTD» (Британські Віргінські острови), «Migover Trading LTD» (Кіпр), «Havanor Management Limited» (Кіпр), ТОВ «Добробут-Інвест» (Україна), ООО «Добробут-Инвест» (Росія), зазначено в його е-декларації. Тарас Козак додатково задекларував 600 тис. дол. готівкою, ще понад 310 тис. дол. на банківському рахунку (не враховуючи дрібніших сум в гривні та євро).

До речі, у звичайній декларації за 2015 рік Тарас Козак вказував трьох дітей, а в от в електронній за той же рік – ні доньок, ні сина.