Яворівська квартирно-експлуатаційна частина купила дошки для підлоги вдвічі дорожчі від ринкової ціни

28 Листопада 2016

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина уклала угоду з житомирським приватним підприємством «Дубчак» на закупівлю 300 кв. м підлогової дошки на суму 90,94 тис. грн. Про це повідомляється в системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, яка була підписана ще 17 листопада, вартість 1 кв. м соснових дошок для підлоги становить 300 грн. Водночас на ринку вартість соснових підлогових дошок I сорту, які закупила Яворівська КЕЧ становить 150 – 195 грн грн. за 1 кв метр, тобто 45 – 58,5 тис. грн за 300 кв. м.    

Віталій Прпокудін, представник Яворівської КЕЧ в коментарі «НГ. Львів» підтвердив, що військові купили саме соснові дошки I сорту. А закуповували їх в Житомирі, оскільки в Яворові ніхто не хоче продавати. Мовляв, вигідніше продавати закордон. Він також підтвердив ціну у 300 грн (з ПДВ), яку заплатила КЕЧ.

Натомість, коли ми зателефонували в ПП «Дубчак» і поцікавились, за стільки можна придбати соснову підлогову дошку першого сорту, то нам її запропонували за ціною 180 грн. Доставка до Львова 300 кв. м деревини обійшлась б нам у  5,4 – 6,3 тис. грн залежно від тарифів перевізника. Тобто 300 кв. м дошки у того ж підприємства ми б заплатили 54 тис. грн плюс ціна доставки, замість майже 91 тис. грн.