Голова ЛОДА живе в квартирі тещі та зберігає 4,5 млн грн готівкою

27 Жовтня 2016

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка особисто не володіє жодним нерухомим та рухомим майном. Квартира у Львові площею 174,6 кв. м, в якій мешкає його сім’я, належить його тещі Ганні Тимченко. 73-річній жінці також належить автомобіль Honda Accord (2009 р.в), яким користується дружина голови ЛОДА. Про це стало відомо з декларації голови ЛОДА за 2015 рік, яку він подав до Єдиного державного  реєстру декларацій.

Дружина Олега Синютки також володіє часткою квартири в Івано-Франківську площею 44,6 кв. м.  Крім того, Наталія Синютка є власницею майже всіх заощаджень, що має родина.

За задекларований період Олег Синютка заробив 110,6 тис. грн, з яких 75,5 тис. грн на посаді голови ЛОДА, а 35 тис. грн на посаді заступника міського голови Львова. Наталія Синютка у звітній період отримала зарплату у розмірі 28,4 тис. грн. Проте основний прибуток їй приносять вклади в банках. У 2015 році вона отримала 114,85 тис. грн процентів. Такі відсотки Наталії Синютці принесли вклади у 12 різних банках на загальну суму  590,45 тис. грн.

Олег та Наталія Синютка також задекларували наявність готівкових коштів у сумі 4,5 млн грн у різних валютах: доларах, євро, польских злотих та навіть угорських форінтах. З цієї суми самому голові ЛОДА належать лише 213 тис. грн, решта – дружині.

Наталія Синютка також є власницею 66% ТОВ «Івано-ФранківськАвтоЗАЗ-ДЕУ», її внесок у статутний фонд становить 19,29 тис. грн. Основним економічним кодом діяльності підприємства є торгівля автомобілями.

Крім того, підприємство займається нерухомістю. Наприклад, у березні та квітні 2016 року підприємство підписало низку актів про передачу раніше придбаних нежитлових приміщень, зокрема і Ганні Тимченко, тещі Олега Синютки. Їй фірма продала два нежитлових приміщення загальною площею 338,6 кв. м в будинку на вул. Січових Стрільців, 68А в Івано-Франківську (в центральній частині міста). В цьому ж будинку Тимченко придбала ще й однокімнатну квартиру площею 49,8 кв. м.

112

Витяг з державного реєстру нерухомого майна