Фірма, з якою мерія судилася за неякісну плитку на площі Ринок, каналізує дві вулиці за майже 20 млн грн

04 Жовтня 2016

Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» за результатами відкритих торгів замовило ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» послуги з каналізування району вулиць Рясненської та Брюховицької у Львові за 19,8 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Роботи планують виконати до кінця 2017 року.

Згідно з договором, гарантійний термін з моменту здачі об’єкта в експлуатацію становить 5 років. У документі також прописано, що підрядник несе відповідальність за дефекти, якщо не доведе, що вони сталися внаслідок природного зносу, неправильної експлуатації чи неналежного ремонту об’єкта.

Нагадаємо, у 2005 році ПАТ «ЛСБМУ №1» виконувало підрядні роботи з ремонту та реконструкції інженерних мереж на пл. Ринок вартістю 11,5 млн грн. Фірма давала гарантію безперервної експлуатації об’єкта протягом 10 років з моменту його здачі, однак замінена тротуарна плитка на площі Ринок потріскала. У зв’язку з цим Прокуратура Львівської області намагалась стягнути з товариства 1,08 млн грн збитків, однак безуспішно.

Акціонерами ПАТ «ЛСБМУ №1» є загалом 386 осіб. За даними SMIDA, контролером ПАТ «ЛСБМУ №1» є Василь Хаврак (80,5%). У серпні 2016 року він також став головою правління товариства. У період до 4 кварталу 2015 року бенефіціарами товариства були Ігор Булик (61%) та Юрій Доскіч (16%). Останній – брат депутата ЛМР від БПП Остапа Доскіча.