Шості торги на будівництво клубу в Сокільниках виграв помічник регіоналів та син тендерного махінатора

24 Червня 2016

Сокільницька сільрада Пустомитівського району замовила будівництво клубу «Центр мистецтва та дозвілля «Просвіта» (коригування) у ТОВ «Будгарант Плюс» за 16,64 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Роботи планують завершити у 2017 році. Це вже шостий тендер на будівництво клубу, які регулярно проводять з 2011 року. Суми договорів стартували від 8,2 млн грн. У двох попередніх тендерах, у 2014 та 2015 роках, перемагала компанія, пов’язана з нардепами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами – ТОВ «ТІР». Сума договорів становила 14,2 та 14,4 млн грн відповідно.

Останній тендер також оскаржував «Центр протидії корупції». Врезультаті Держфінінспекція виявила, що «ТІР» та його єдиний конкурент «Львівбуд» не відповідали вимогам документації торгів. ДФІ надіслала рекомендації щодо усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

Фірма «ТІР» також прийшла і на цьогорічний тендер, однак із дорожчою пропозицією – 17,3 млн грн. Окрім «ТІРу» та переможця тендеру, пропозиції подали «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» (17,1 млн грн) та «БК «Білдінгз» (19,7 млн грн).

Власниками фірми-переможця «Будгарант Плюс», яку зареєстрували у лютому минулого року, є Роман Гринкевич (60%) та Богдан Школьний (40%). Роман Ігорович Гринкевич з великою ймовірністю є сином відомого у Львові Ігоря Гринкевича, оскільки зареєстрований з ним на одну й ту саму адресу. Ігор Гринкевич «прославився» через реставрацію Вірменської церкви. Його компанія «Верховина» стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Також у 2014 році пов’язані з ним компанії оштрафували за змову на тендері.

Ще один співвласник «Будгарант Плюс» Богдан Школьний був помічником у чотирьох народних депутатів від Партії регіонів. Він також є бізнес-партнером по фірмі «Будівельно-інжинірингова компанія «Київжитлоінвестбуд» Олега Балука. Останній є керівником та співвласником однієї із згаданих вище компаній («Ренесанс-стиль»), що були оштрафовані за змову.