Приватний підприємець та фірма нардепа від «Відродження» не доплатили Східниці 18,7 млн грн пайових внесків

16 Червня 2016

Східницька селищна рада недоотримала від забудовників ТОВ «Золота баня» та приватного підприємця Любові Статкевич коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту на загальну суму 18,7 млн грн. Про це повідомляється у звіті Держфінінспекції за І квартал 2016 року.

Так, підприємець Статкевич за згодою Східницької селищної ради будує готельний комплекс на вулиці Бориславській, 67 у курортному містечку Східниця на Львівщині. Про об’єкт будівництва з сайту ради відомо лише, що у грудні 2015 року депутати ради вирішили затвердити детальний план території для розміщення готельного комплексу.

Щодо фірми «Золота баня», то йдеться про будівництво готелю з лікувально-оздоровчими функціями котеджного типу на земельній ділянці, яка знаходиться на вул. Котляревського у курортному комплексі «Бухів» і належить замовнику на праві приватної власності.

Як зазначено у звіті, матеріали ревізії були передані до прокуратури Львівської області.

Власниками ТОВ «Золота баня» є колишній член «Партії регіонів», чинний депутат ВРУ від «Відродження» Валентин Ничипоренко та його дружина Олена Ничипоренко.

Ничипоренко також контролює товариства «Аднера» та «Кінді». Останнє ділить з Сергієм Лісовським. Раніше серед співвласників ТОВ «Золота баня» числилась фірма Лісовського «Олександрит», сьогодні записана на Катерину Завгородську.

За інформацією ЗМІ, Лісовський та Ничипоренко входили до групи «Добро», яка займалась організацією каналів контрабандного переміщення імпортних вантажів на територію України. Назва групи походила від найменування ТОВ «Добро», засновником, екс-директором і сьогоднішнім співвласником якого є Валентин Ничипоренко. Третім учасником групи називають відомого спортсмена-борця Олександра Колчинського.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», у 2013 році за підтримки сільського голови Східниці Івана Піляка інше підприємство дружини Ничипоренка, ТОВ «Владо», стало власником двох свердловин та чотирьох джерел унікальної лікувальної «Нафтусі» у Східниці.