Добромильська школа-інтернат купила дітям путівки на море у колишнього «регіонала» за 1 млн грн

09 Червня 2016

КЗ ЛОР «Добромильська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» за результатами відкритих торгів замовила 80 путівок на оздоровлення та відпочинок дітей у Ренійської міжгосподарської дитячої оздоровчої установи “Аист” за 1,09 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Так, 40 дітей протягом червня-липня відпочинуть на західному узбережжі Чорного моря у курортному комплексі, що в с. Приморське (Кілійський р., Одеської обл.), ще 40 – у липні-серпні відправляться на базу відпочинку в Карпатах. Договором передбачена одна зміна по кожному напрямку терміном 43 дні.

У відкритих торгах взяли участь ТОВ «Лада-Каміс» та Ренійська міжгосподарська дитяча оздоровча установа “Аист”. Перша фірма запропонувала розмістити дітей під час відпусток за 1,1 млн грн, друга оцінила свої послуги у 1,09 млн грн. Таким чином, перемога дісталась «Аисту». При цьому, у ВДЗ відсутня інформація щодо ціни дня відпочинку для 1 дитини.

ТОВ «Лада-Каміс» з пропискою у Кам’янці-Подільському належить Олександру Новіцькому та його доньці Юлії Новіцькій. Щорічно упродовж 2014-2016 років компанія отримувала замовлення щодо путівок на відпочинок дітей від Департаменту соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міськради.

Засновниками Ренійської міжгосподарської дитячої оздоровчої установи “Аист” є Ренійська райрада (19,6%), бізнесмен Олександр Халяпін (22,7%), екс-депутат Ізмаїльської міськради Одеської області від «Партії регіонів» Фоат Гузаіров (22,7%), Людмила Гузаірова (22,7%) та сільськогосподарський виробничий кооператив «Буджак» (12,1%). Власниками кооперативу виступають мешканці села Нагірне Ренійського району Одеської області Галина Нікіфорова, Іван Чалмов та Іван Проданов. Останній на місцевих виборах 2015 року висувався до Ренійської райради від ПП «Наш край».

Минулого року Добромильська школа-інтернат замовила путівки на відпочинок для дітей у цієї ж установи. Тоді день перебування 1 дитини у карпатському регіоні коштував 240 грн, на морі – 300 грн.

Загалом упродовж 2015 року «Аист» отримав аналогічних замовлень на загальну суму 4,2 млн грн. 9 з 11 перемог на тендерах здобув у Львівській області.