Управлінець Дубневичів отримав понад ₴2 млн на реконструкцію даху у Пустомитівській школі

07 Червня 2016

Відділ освіти Пустомитівської райдержадміністрації замовив у ТОВ БРП «Технобуд» роботи з реконструкції даху Пустомитівської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів за 2,2 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Сторони погодили виконання підряду до кінця 2017 року з приміткою «або до повного виконання робіт». Також в основних умовах договору прописана можливість зменшення обсягу закупівлі робіт залежно від реального фінансування видатків.

Технічною документацією передбачені загальнобудівельні роботи з утеплення даху та улаштування покрівлі із металочерепиці, а також електрична частина, зокрема прокладання поліетиленових труб, монтаж світильників із лампами.

На тендер прийшли 5 фірм, однак Комітет з конкурсних торгів допустив до участі лише дві з них – ТОВ БРП «Технобуд» та ТОВ «Стрім-Львів». Цінова пропозиція останнього товариства виявилась дорожчою на 164,5 тис. грн, тож перемога дісталась «Технобуду».

Власником ТОВ БРП «Технобуд» є Юрій Пастернак, відомий як керівник ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів (БПП). Раніше він займався менеджментом на ТОВ «Корпорація КРТ», яке також належить братам.

ТОВ «Стрім-Львів» належить Юрія Савицькому (81%) та Володимиру Федині (19%). З моменту заснування ВДЗ і до сьогодні фірма виграла лише два тендери – у 2011 та 2013 роках на загальну суму 16,3 млн грн. На одному з них конкуренцію склав «Технобуд», інформація щодо конкурентів на іншій закупівлі у ВДЗ відсутня.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», «Стрім-Львів» не вперше складає конкуренцію підприємствам Юрія Пастернака. Так, у травні цього року компанія «Стрім-Львів» була єдиним опонентом для іншої фірми Пастернака ТОВ «ТІР» на закупівлі  робіт з будівництва Народного дому «Просвіта» у Мшані Городоцького району за 12,5 млн грн. У 2014 році ці ж фірми позмагалися в тендері на реконструкцію з добудовою загальноосвітньої школи в селі Бортятин Мостиського району за 14,98 млн грн, а роком раніше «Стрім-Львів» та «Технобуд» поділили між собою підряд щодо реставрації двох пам’яток архітектури на Львівщині.

Згідно з даними ВДЗ, упродовж 2015 року ТОВ БРП «Технобуд» отримало держзамовлень у Львівській області на загальну суму 240,6 млн грн.