Заступники голови УСБУ у Львівській області: квартири, будинки, земля, автомобілі

16 Травня 2016
img_3662a

Зіновій Кіт

Із усіх заступників голови УСБУ у Львівській області найбільше житло задекларував 42-річний Зіновій Кіт – будинок у селі Малечковичі недалеко від Львова загальною площею 322,1 кв. м.

За 2015 рік він задекларував 440,7 тис. грн доходу, з яких 280 тис. грн – дохід від продажу майна. Якщо порівняти ці дані із декларацією за 2014 рік, то виглядає так, що Кіт продав свій автомобіль Mazda 6 (2008 року випуску).

Тепер на роботу до Львова Зіновій Кіт, ймовірно, добирається “маршруткою”, оскільки ні він, ні члени сімї не задекларували жодної автівки, навіть такої, що перебуває у користуванні. Реєстр МВС також не показав жодного авто, яке би Зіновій Кіт чи його дружина придбали у 2016-му.

Дружині Ірині також належить квартира у Львові площею 36 кв. м, яку їй подарували, та частина квартири площею 50 кв.м (спадщина). Також подружжю належить дві ділянки загальною площею понад 19 тис. кв. м.

Ірина Кіт є співвласницею ТОВ “Теплогазсервіс” (60% у “статутнику”), основним видом діяльності якого в держреєстрі вказано “установлення та монтаж машин і устатковання”. Компанія також займається теплопостачанням і торгівлею. Її партнерами по фірмі виступають Володимир Прокопович, заступник директора ЛКП “Львівтеплоенерго” (згідно з інформацією на сайті ЛКП) та Надія Соломаха.

фірма Кіт

Також дружина має цінні папери номінальною вартістю 11,5 тис. грн. Сам Зіновій Кіт раніше володів 118-ма акціями ПАТ “Галгазотерм” (29,5% у “статутнику”). До речі, у травні 2014 року його звільнили з посади голови правління “Галгазотерму”. Згідно зі звітом SMIDA за 2015 рік, 42,5% “Галгазотерму” належить батькові заступника голови УСБУ у Львівській області Богдану.

Богдан Кіт також є співласником та власником низки юридичних осіб: ТОВ “Буське сорто-насінницьке підприємство”, ПП “Агрофірма “Лугове” та ГО “Садівничо-городнє товариство співвласників “Ватра”.

hyundai_santa-fe__123249057bx

Дружина Костянтина Мацери купила новий Hyundai

37-річний Костянтин Мацера, який працює заступником голови УСБУ у Львівській області, а раніше був начальником відділу по боротьбі з організованою злочинністю УСБУ у Волинській області, задекларував за минулий рік понад 260 тис. грн доходу. Його дружина Валентина отримала лише 19 тис. грн матеріальної допомоги. Ще 50 тис. грн вона отримала як подарунок або виграла.

Рівненські журналісти повідомляли, що працюючи на Волині, Мацера приватизував службову трикімнатну службову квартиру у Луцьку. У його декларації вказано, що родина володіє житлом площею 85,8 кв. м. Ця квартира у новобудові на вулиці Зацепи в Луцьку належить не лише Костянтину та Валентині Мацері, а й їх донькам Ользі, Марині та сестрі дружини заступника УСБУ Ірині Степанюк.

квартира

Мацері із дружиною також належить загалом 0,40 га землі, а у 2014 році Валентина Мацера придбала новий автомобіль Hyundai Santa Fe.

Батько Костянтина Мацери Леонід працює начальником відділу освіти Калинівської РДА (Вінницька область). Він та сестра Костянтина Мацери Ганна у 2015 році стали власниками землі для селянського господарства загальною площею 3,39 га у Калинівському районі. Ділянки розташовані поруч.

ділянка сестри

Ще один заступник, 36-річний Роман Яблонський за 2015 рік задекларував майже 225 тис. грн доходу, його дружина – лише 11,6 тис. грн матеріальної допомоги.

Яблонський володіє квартирою на 32 кв. м та ділянкою – 800 кв. м. Його дружина має ще дві ділянки загальною площею 1285 кв. м. Якщо Яблонський їздить на старому Мерседесі, то його дружина володіє двома “молодшими” автомобілями: Toyota Camry 2006 року випуску та Hyundai Tucson 2007 року випуску.

Батько Романа Яблонского Степан, який був керівником Рівненської митниці, та його мати Алла, за даними держреєстрів, нерухомим майном не володіють. Однак, як відомо, інформація в них неповна. Квартира у Рівному, де заступник керівника УСБУ раніше мешкав з батьками, належить Іванні Яблонській.

Заступник начальника УСБУ у Львівській області 45-річний Володимир Кобилінський задекларував за 2015 рік майже 203,8 тис. грн доходу, його дружина Леся – ще понад 70,6 тис. грн.

У власності родини Кобилінських є дві квартири на вулиці Романицького у Львові загальною площею 186,5 кв. м. Власниками житла стали ще у 2010 році.

Окрім того, Леся Кобилінська має ділянку площею 0,2499 га, а також будинок у селі Раковець (Пустомитівський район) площею 97,3 кв. м, який їй подарували у 2005 році. На дружину також записаний гараж в кооперативі на 20 кв. м у Львові.

Сам Володимир Кобилінський володіє ще й земельною ділянкою для садівництва площею 0,08 га у Городоцькому районі.

Про п’ятого заступника начальника УСБУ Івана Рудницького “НГ. Львів” вже писали раніше, як і про самого керівника Віктора Андрейчука.