Військові накупили лосося, медальйонів, овочів та соків на 13 млн грн за таємними цінами

14 Березня 2016

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за результатами відкритих торгів 11 березня замовила у фізичних осіб-підприємців продуктів на майже 13,3 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Зокрема, замовили 6 тис. кг свинної полядвиці, 12,7 тис. кг телячої вирізки, 11 тис. кг свинної вирізки (медальйонів) за 3 млн 469,4 тис. грн у ФОП Назара Боднара. Ціна за одиницю закупленого м’яса не оприлюднена. Середня вартість одного кілограма становить понад 116,8 грн.

Людина з таким же іменем була спостерігачем на виборах 2012 року від теперішнього депутата ЛМР та співвласника ринку “Шувар” Романа Федишина. Також відомо, що Назар Боднар працював або й досі працює начальником відділу дистанційного продажу “Шувару”.

Він зареєструвався підприємцем у квітні 2015 року. А вже в липні вперше виграв на торгах від Національної академії сухопутних військ. Це вже третє його замовлення від академії. Більше в жодних тендерах він не перемагав.

Також на понад 2,9 млн грн замовили по 9,4 тис. кг свіжомороженого лосося та філе хека у ФОП Мирослави Боднарчук. Ціна за одиницю також не оприлюднена, середня вартість одного кілограма 156 грн.

Соків (плодово-ягідних та апельсинових) замовили 200 тис. л за 3,41 млн грн у ФОП Назара Петрешака. Середня вартість одного літра соку – 17,05 грн.

Назарій Петрешак переміг у тендері лише вдруге. Він зареєструвався підприємцем у травні 2015-го, а у липні отримав перемогу на тендері Національної академії сухопутних військ.

13 тис. кг огірків, 17 тис. кг помідорів, 12 тис. кг болгарського перцю, 9 тис. кг баклажанів та 4 тис. кг кабачків постачатиме ФОП Маряна Пастух. Ціна за одиницю не вказана, загальна сума 3 млн 465,1 тис. грн. Вона зареєструвалась підприємцем рік тому і це її перша перемога в тендері.

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вона вказала своїм номером телефону мобільний 0964323240. Такий же телефон вказаний у протоколі розкриття у Віснику держзакупівель у її єдиної конкурентки на торгах Марії Ткач.

пастух

Натомість телефон Маряни Пастух, вказаний у протоколі, повністю співпадає з телефоном вже згаданої вище Мирослави Боднарчук, яка постачатиме військовим лосось та хек. Мобільний 0935000393 вказаний як її контактний у минулорічних тендерах Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Національної академії сухопутних військ.

боднарчук