«ДТЕК Західенерго» купило захисних окулярів у фірми з російським корінням

10 Лютого 2016

ПАТ «ДТЕК Західенерго» за результатами відкритих торгів замовило захисні окуляри, лінзи, їх частини у ТОВ «Восток-Сервіс» та ТОВ «Захист ЛТД» на загальну суму 1 млн 769 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Товари придбані для Бурштинської, Добротвірської, Ладижинської ТЕС, а також відокремлених підрозділів ДТЕК «Львівенергоспецремонт» та «Галременерго».

Переможцем за першим лотом вартістю 1,7 млн грн стало ТОВ «Восток-Сервіс». У нього закуплено відкриті окуляри для захисту від випромінювань (60 шт.), закриті захисні з полікарбонатною (165 шт.) та ацетатною лінзами (513 шт.), відкриті захисні окуляри (12542 шт.), а також відкриті захисні окуляри, призначені для носіння поверх коригуючих окулярів (661 шт.) та для захисту від випромінювань (432 шт.).

У другому лоті перемога дісталася ТОВ «Захист ЛТД» за 51,7 тис. грн. Компанія постачатиме відкриті захисні окуляри для допоміжних робіт при електрогазозварюванні у кількості 279 штук.

Компанії зобов’язались поставити товари упродовж 30 календарних днів після відправлення письмової заявки покупцем.

Окрім фірм-переможців на торги прийшли ще дві, чиї пропозиції замовник відхилив, посилаючись на їх невідповідність умовам документації конкурсних торгів. Обидві виявились дешевшими від виграшних: за першим лотом – на 363 тис. грн, за другим – на 28 тис. грн.

Запорізьке ТОВ «Захист ЛТД» контролюють брати Денис, Олександр та Сергій Єпіхіни.

Згідно з даними ЄДР, кінцевими власниками ТОВ «Восток-Сервіс» через фірму «Перспектива» з пропискою в Москві є росіянин Дмитро Головньов та білорус Андрій Чебоганов. Фірма зареєстрована у квітні 2011 року, у «статутнику» лежить 1 тис. грн. Загалом від початку 2016 року фірма отримала замовлень на майже 9 млн грн. Замовниками у всіх випадках виступали підприємства ДТЕК: ПАТ «Західенерго» – двічі, ПАТ «Дніпроенерго», ТОВ «Східенерго».

Як відомо, у січні 2012 року 45,103% ПАТ «Західенерго» продали DTEK Holdings Limited. За даними SMIDA, станом на 3 квартал 2015 року підприємство контролюють DTEK ENERGY B.V. (Нідерланди, 27,1%), DTEK Holdings Limited (Кіпр, 45,1%). Державі належить 25% акцій.