АМКУ зловив фірму депутата Дрогобицької міськради на тендерній змові

04 Лютого 2016

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало МКП «Мажор» та Дочірнє підприємство «БУ №45» ВАТ «Прикарпатбуд» за спотворення результатів торгів Східницької  селищної  ради м. Борислава Львівської області. Відповідне рішення прийняте 24 грудня 2015 року.

На КМП «Мажор» накладений штраф розміром 4 тис. грн, а на Дочірнє підприємство «Будівельне управління №45» ВАТ «Прикарпатбуд» – 2 тис. грн.

Як повідомляли «НГ.Львів», у листопаді 2014 року Східницька селищна рада м. Борислав замовила каналізування району вул. Котляревського, очисні споруди глибокого біологічного очищення господарсько-побутових стічних вод у МКП «Мажор» за понад 7,2 млн грн.

Передбачалось, що роботи з будівництва двох блоків та озеленення території завершаться до кінця 2017 року.

На участь у торгах розраховували МКП «Мажор», ДП «БУ-45» ВАТ «Прикарпатбуд»,  МПП «Трансформатор» та ТОВ «Універсалбуд». Пропозиції двох останніх підприємств, серед яких була і найдешевша, комітет з конкурсних торгів відхилив. Зрештою, перемогло МКП «Мажор» з ціновою пропозицією в понад 7,2 млн грн.

Власниками МКП «Мажор» є колишній депутат Бориславської міської ради від «Фронту змін» Олександр Зварич та депутат Дрогобицької міської ради, на той час від КУНу, а тепер – від «Самопомочі», Віктор Тюска.

Згідно з даними SMIDA, контролерами ВАТ «Прикарпатбуд» є Володимир Урсу (31,5%) та Омелян Михаць (16,3%).