Суд не розібрався, котрий з двох кіосків депутата ЛМР на Сихові незаконний, тому залишив обидва

03 Лютого 2016

Господарський суд Львівської області відхилив позов Сихівської районної адміністрації до ПП «Необхідність» про демонтаж самочинно встановленого МАФу на вул. Кавалерідзе, 2. Про це свідчить рішення суду від 14 січня 2016 року.

22 червня 2015 року ПП «Необхідність» орендувало 30 м2 землі для розміщення тимчасової споруди на вул. Кавалерідзе, 2 у Сихівському районі. Як зазначено у судовому рішенні, договір укладений на термін з 31.12.2014 року по 30.12.2016 року.

Власником ПП «Необхідність» є депутат Львівської міської ради від «Громадянської позиції» Назар Палідович. Він також відомий як співвласник ТОВ «Мостиський хлібокомбінат» та ТОВ «Галицька здоба».

У вересні 2015 року орендар легалізував один із встановлених МАФів – «Галицьку здобу», отримавши на нього паспорт прив’язки. Другий, але вже самовільно встановлений хлібний кіоск, з’явився неподалік «Галицької здоби».

19 серпня працівники відділу соціально-економічного розвитку Сихівської райадміністрації виявили незаконний МАФ, після чого склали відповідний акт проведення обстеження. Наступного дня в.о. голови Сихівської районної адміністрації виніс розпорядження, яким зобов’язав відповідача демонтувати кіоск. Таку ж вимогу скерувало КП «Адміністративно технічне управління».

Так як під час першої перевірки власника МАФу не було на місці, 8 вересня відбулась чергова перевірка. Цього разу вдалось встановити власника кіоску, ким виявилось ПП «Вальтер». Згідно з даними ЄДР, і це підприємство належить Назару Палідовичу.

Площу незаконного об’єкта встановлено в ході третьої перевірки від 15 грудня. Згідно з актом обстеження вона становить – 2×4 м.

Маючи на руках три вище згадані акти, Сихівська райадміністрація звернулась до суду з вимогою до ПП «Необхідність» демонтувати незаконний МАФ.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позовні вимоги відхилити, а рішення обґрунтував розбіжностями в актах обстеження кіоску. З представлених актів, пояснив суд, неможливо встановити, чи всі вони стосуються одного і того ж МАФу, чи вказана споруда є стаціонарною чи пересувною і, врешті, чи її встановило ПП «Необхідність».

Суд також не зрозумів про МАФ якої площі йде мова, оскільки Сихівська РА у Розпорядженні щодо демонтажу самовільно встановленої тимчасової споруди не зазначила площі кіоску, який підлягає демонтажу, а на вул. Кавалерідзе, 2 – їх два.

12637025_1686399341572195_1312612119_o

Незаконно встановлений кіоск на вул. Кавалерідзе, 2

Як повідомили у юридичному відділі Сихівської РА, 25 січня 2015 року справу відправлено на апеляцію.

Додамо, районні адміністрації не вперше позиваються до приватних підприємств «Необхідність» та «Вальтер». У результаті судових позовів, підприємства уже демонтували самочинно встановлені МАФи на вулицях Хоткевича, Стрийській, просп. Червоної Калини, Коломийській та Городоцькій.