На спиртовому тендері львівських патологоанатомів «розвели» пов’язані компанії. Їх оштрафували на 90 тисяч

17 Грудня 2015

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ визнала ТОВ «Медасепт» і ТОВ «НВК «Салават» винними у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій, шляхом спотворення результатів торгів Львівського обласного патологоанатомічного бюро.

Закупівлю патологоанатомічне бюро проводило в другому півріччі минулого року. Вони придбали 52 640 флаконів (по 100 мл) медичного етилового спирту у «Медасепту» на майже 782,8 тис. грн.

Як тоді повідомляли «Наші гроші. Львів», власником «Медасепту» була кіпрська фірма «Фармарама Лімітед», яка належала ще одній кіпрській компанії «Delta Quest (Nominees) Limited», яка у свою чергу була записана на віргінський оффшор «Deltaquest Global Assets INC.».

Згадана «Фармарама Лімітед» також була засновником ТОВ «А-Септ». На Кіпр «А-Септ» переоформили у січні 2012 року, а до того часу її співвласником був Сергій Катрич. Він же був одноосібним власником єдиного допущеного до участі конкурента «Медасепту» на тендері патологоанатомічного бюро – ТОВ «НВК «Салават».

Згідно з ЄДР, ТОВ «Медасепт» з 11 листопада 2015 року перебуває в стані припинення діяльності.

Згідно з рішенням АМКУ, «Медасепт» має сплатити 60 тис. грн штрафу, «Салават» – 30 тис. грн. Їм також заборонено протягом трьох наступних років брати участь в тендерах.