Кияни скасували результати конкурсу на оренду комунальної котельні у Турківському районі

04 Грудня 2015

Господарський суд Львівської області визнав недійними результати конкурсу на право оренди комунальної котельні площею 72,3 м² в селі Завадівка, що у Турківському районі. Про це стало відомо з рішення суду за 17 листопада 2015 року.

Здавати котельні в оренду – це поширена практика серед «бюджетників» Львівської області. Компанії беруть в оренду котельні, проводять модернізацію обладнання (найчастіше переводять на альтернативні види палива) і без конкурсів надають послуги з теплопостачання для комунальних установ.

Такий конкурс проводила і Турківська комунальна центральна районна лікарня, що знаходиться в Завадівці. Оголошення про конкурс опублікували в газеті «Бойківщина» у липні цього року, а також на офіційному сайті Турківської райради.

Представники ТОВ «Прайм Енерджі», яке також брало у конкурсі, приїхали на місце його проведення о 12 годині, як це було обумовлено в оголошенні, однак виявилось, що комісія засідає в іншому місці, а саме – в залі засідань.

Після завершення конкурсу від членів комісії «Прайм Енерджі» стало відомо, що конкурс проведено в присутності лише одного учасника ТОВ «Теплоінвестсервіс», якого і було визнано переможцем даного конкурсу. Загалом пропозиції подало три фірми.

«Прайм Енерджі» вирішив оскаржити результати конкурсу. У суді представник компанії повідомив, що вони подали усі необхідні документи для участі в конкурсі, а конверт з їх пропозицією могли відкрити раніше, оскільки є надріз на конверті  з одного боку та надрив з іншого. Також фірма стверджувала, у випадку, якщо на оренду майна надійшло не менше двох заяв, конкурс на право передачі майна в оренду повинна була проводити Турківська районна рада, яка є власником, а не лікарня.

Представник Турківської лікарні пояснив, що неушкодженість конверту, в якому була конкурсна пропозиція «Прайм Енерджі», до офіційного розкриття пропозицій засвідчує протокол, підписаний п’ятьма членами комісії.  Також райрада дозволила лікарні укладати договори оренди майна. Це підтвердив у суді й представник Турківської райради.

На чесності конкурсу також наголосив представник фірми-переможця ТОВ «Теплоінвестсервіс». Він розповів, що їх фірма запропонувала найвищу орендну плату – 50,64 грн з ПДВ за м².

Суддя вирішив задовольнити позов частково, визнавши недійсними результати конкурсу, оскільки його повинна була провести районна рада.

Власником ТОВ «Прайм Енерджі» є киянин Сергій Каленіченко. Фірма зареєстрована в Старому Самборі 28 травня цього року.

ТОВ «Теплоінвестсервіс» належить Ігорю Карпенку із Зубри  та Станіславу Лящуку із Червонограда. Фірму зареєстрували 7 липня 2015 року.