Дружина екс-мера Винник замість дитсадка й гімназії будує багатоповерхівки і їй за це нічого не буде

01 Грудня 2015
c529_newsNK_f1587

Обіцяні 5-поверхівки Уварових у Винниках

Господарський суд Львівської області відмовся розірвати договір між Винниківською міськрадою та сімейною фірмою екс-мера Винник Сергія Уварова щодо купівлі-продажу земельної ділянки площею понад 2,5 га. Про це свідчить рішення господарського суду від 16 листопада.

Ще у грудні 2005 року Винниківська міська рада організувала конкурс з продажу земельної ділянки на вул. Винна гора загальною площею 2,559 га.

За землю конкурували ПП «Квартал Плюс», ПП «Квартал» та ТОВ «Гал-Дім» – усі три компанії пов’язані із тодішнім мером Винник Сергієм Уваровим. Перемогу в конкурсі здобуло ТОВ «Гал-Дім» з пропозицією 35 грн/м2, тобто 895,6 тис. грн за понад 2,5 га землі.

Згідно з умовами конкурсу, окрім 5-поверхових житлових будинків, підприємство зобовязалося збудувати дитячий садочок на 70 місць, гімназію на 150-200 місць, актовий зал, 2 спортивних зали, басейн, спортивний та дитячий майданчики, а також провести благоустрій кварталу.

76ab0ca7-111e-4d20-95fa-5cfcdd6c88e3

Обіцянки майбутньої фірми Уварових для перемоги в конкурсі 

f32b3530-5d02-42d0-bee2-c320e9bfd5da

Договір купівлі-продажу, який намагалась розірвати прокуратура

На момент конкурсу власником «Гал-Дому» був Андрій Чорний та Сергій Горобець, однак у 2008 році Сергій Уваров став співвласником. У 2011 році Уварова замінила його дружина Уляна. Нині єдиним власником є Андрій Чорний.

Після придбання ділянки у Винниківської міськради «Гад-Дім» не розпочав будівництво, а у 2011 році перепродав ділянку Уляні Уваровій та Оксані Чорній. А ті, своєю чергою, замовили будівництво шести 12-типоверхових будинків у ТОВ «Мегатек».

wwwww

Земельна ділянка, яку забудовують 12-типоверхівками

На заяву представників Громадського формування «Народна самооборона», які виступали третьою стороною, про порушення забудовником правил забудови, а саме заміну передбачених договором 5-типоверхівок та соцоб’єктів12-типоверховими будинками, суд зазначив, що це не може бути підставою для розірвання договору, тому що будинки будує не «Гад-Дім», а «Мегатек».

1340170_1370487

Ось так рекламували житловий комплекс у соцмережах. На малюнку лише житлові будинки без ніяких закладів соціальної інфраструктури

У договорі не було прописано строків забудови придбаної території. Окрім того, суд вирішив, що навіть розірвавши договір, ділянку вже не вдасться повернути в комунальну власність. Розірвання договору лише дозволить «Гал-Дому» взагалі не виконати своїх зобов’язань щодо зведення соціальних об’єктів, а це, пояснив суд, не відповідає інтересам винниківчан.

З цих усіх підстав суд відмовився розірвати договір-купівлі-продажу. Так само не було задоволено вимогу про стягнення шкоди у розмірі вартості земельної ділянки (895,6 тис. грн) через пропущений прокуратурою строк позовної давності.

Хмельницьке ТОВ «Мегатек» належить Юлії Трофімченко. Її бізнес-партнерами по низці бізнес-проектів є Олександр Єрьоменко та Анатолій Попов.

Як повідомляли «Наші гроші», з лютого 2015 року ділянка також перебуває під арештом обласного управління МВС. Арешт наклали в рамках кримінального провадження за ст.364 ККУ – зловживання службовим становищем, а саме отримання ділянки у власність шляхом обману, купівлі її за ціною нижчою від ринкової, а також невиконання обов’язку покупця щодо побудови об’єктів соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, після протестів мешканців та повідомлень в медіа на початку цього року тодішній міський голова Винник Сергій Уваров, дружина якого є співвласницею землі, стверджував, що усі зобов’язання, які взяв на себе переможець конкурсу, будуть виконані. Однак наразі на ділянці збудували лише дві секції 9-поверхівок і приступили до третьої.