Синютка дасть Дубневичам майже 42 га для будівництва сонячної електростанції

02 Листопада 2015

Львівська облдержадміністрація дозволила ТОВ “Ліг Агро” розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 41,7 га для будівництва сонячної електростанції.

Відповідне розпорядження на наступний день після місцевих виборів, 26 жовтня, підписав перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський. Як відомо, голова ЛОДА Олег Синютка був у відпустці, оскільки балотувався до облради від Блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

Ділянка площею 41,7 га, про яку йде мова, розташована за межами населеного пункту на території Залузької сільської ради (Яворівський район).

ТОВ “Ліг Агро” зареєстрували у лютому 2013 року у Новому Роздолі. Схоже, для компанії це буде перший досвід будівництва сонячної електростанції, тому що жодних згадок про її попередні проекти в інтернеті відсутні.

лігагро

Клікніть на фото для збільшення

Лише відомо, що у березні цього року Яворівська райдержадміністрація дозволила “Ліг Агро” розробити детальний план території під електростанцію площею приблизно 42 га. У документі написано, що ця ділянка знаходиться на північному борту колишнього сірчаного карєру.

Офіційно керівником “Ліг Агро” є Ігор Пілка, екс-голова Миколаївської РДА. Під час нещодавних місцевих виборів він балотувався до Новороздільської міськради від БПП “Солідарність”.

Власниками “Ліг Агро” вказано Романа Васьківа (10%) і ТОВ “Ліг Енергія” (90%). Роман Васьків відомий як 32-річний начальник юридичного відділу “Корпорації “КРТ” народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневичів від Блоку Петра Порошенка.

Васьків також балотувався від БПП “Солідарність”, однак до Львівської облради. Відомо, що до ради він не пройшов.

Щодо головного власника “Ліг Агро” – “Ліг Енергія”, то її основною часткою володіє балтійське “Балтінвест Холдинг”. Попри те, що її бенефіціарним власником вказано Валдіса Родзіньша, фактично фірма контролюється Дубневичами.

Окрім того, керівником “Ліг Енергії” є Роман Співак, син Володимира Співака, який через ТОВ “Енергія Консалтинг” є співвласником низки львівських медіа (радіостанції «FM Галичина», друкованого тижневика “Львівська газета”, телекомпанії “Гал-ТБ”), які підконтрольні братам Дубневичам.