Кандидат від Порошенка, який створив фірму 5 місяців тому, отримав замовлення на 2,6 млн грн

13 Жовтня 2015

ДП “Львіввугілля” за результатами неконкурентної переговорної процедури закупівлі замовило запчастини до стрічкових конвеєрів на 5,7 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Придбали барабани, роликоопори, ланцюги, півмуфти, стільці, редуктори, датчики та інше. Підставою застосування переговорної процедури є відміна двох попередніх відкритих торгів через через відсутність достатньої кількості учасників.

В обгрунтуванні застосування переговорної процедури також повідомляється, що з трьох запрошених учасників на переговори прийшло двоє ТОВ “Енерго-Вік” і ТОВ “Енергопромхолдинг”, які й поділили замовлення. Назва третьої запрошеної фірми не вказана.

Червоноградське ТОВ “Енерго-Вік” Володимира Лотоцького постачатиме запчастин на понад 3,1 млн грн, а жовківське ТОВ “Енергопромхолдинг” – на понад 2,6 млн грн. До слова, очікувана вартість закупівлі в попередніх оголошеннях не перевищувала 2,5 млн грн.

ТОВ “Енергопромхолдинг” створили 22 травня 2015 року. Власником є 32-річний Михайло Паберівський, перший кандидат у списку Блоку Петра Порошенка “Солідарність” до Жовківської міськради.

Згідно з Вісником держзакупівель, для “Енергопромхолдингу” та “Енерго-Віку” – це перші замовлення. Раніше в тендерах не перемагали.