У Червонограді добудують сміттєпереробний завод за 10 млн грн

10 Вересня 2015

Відділ капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради уклав угоду на будівництво ІІІ-ї черги сміттєпереробного заводу з ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж». Вартість будівництва – 9,98 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Завершити будівництво планують до кінця 2017 року. Фактично це буде остаточне завершення будівництва. Адже перша та друга черга заводу, який обслуговує  Червоноград, Соснівку та смт. Гірник вже працює понад три роки.

Завод, який повинен переробляти до 100 тис. тонн сміття в рік, відкрили у серпні 2012 року. Вартість будівництва тоді склала 12 млн грн. Тоді ж оголошували загальну вартість робіт у розмірі приблизно 18 млн грн, однак цього року зробили перерахунок кошторису. Тобто загалом, станом на 2015 рік, вартість заводу складе майже 22 млн грн.

«Група Компаній Енергомонтаж», яка завершить будівництво, належить львів’янину Сергію Калєйнікову.

Свій перший державний підряд підприємство отримало через два місяця після створення – у кінці 2012 року. Тоді головне управління житлово-комунального господарства ЛОДА, без оголошення повноцінного тендеру, замовило в підприємства реконструкцію систем водопостачання в Мостиськах та Турці за 3 млн грн.

З того часу у Львівській області підприємство виконало ще лише два замовлення: розробляло схему оптимізації роботи систем централізованого водопостачання для населених пунктів та проводило капітальний ремонт резервуару для води в Бориславі.